Park Inn by Radisson Amsterdam City West is hotel van het jaar

Auteur: Thijs Jacobs
13 februari 2020
Park Inn by Radisson Amsterdam City West is hotel van het jaar

Het nieuwe Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel is verkozen tot ‘Hotel van het Jaar 2019’ in de regio Midden- en Zuid-Europa van de Radisson Hotel Group (RHG). Het designhotel behaalde op het gebied van bezettingsgraad, kwaliteit, omzet, gast-reviews, duurzaamheid en veiligheid de hoogste score van 86 Europese hotels binnen de groep.

General manager Özgen Sağınç (foto midden) ontving de prijs tijdens de jaarlijkse conferentie van Radisson Hotel Group managers in Praag uit handen van regionaal directeur Duitsland en Nederland Holger Herrmann (foto links) en Yilmaz Yildirimlar, senior vicepresident voor de regio Centraal- en Oost-Europa, Rusland en Turkije (foto rechts).

Oscar onder hotelprijzen

Özgen Sağınç is trots op de uitverkiezing en op zijn team. "Het is uitzonderlijk en boven verwachting dat we met ons team deze hoofdprijs hebben gewonnen in het eerste jaar dat we open zijn. Dit is voor ons de Oscar onder de hotelprijzen”, zegt hij. 

Radisson Hotel Group heeft wereldwijd 1400 hotels in gebruik en ontwikkeling in zeven onderscheidende hotelmerken. De keten is onderdeel van Jin Jiang International Hotels, met 8500 hotels de op één na grootste hotelgroep ter wereld.

Het Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel opende in juli 2018 zijn deuren in het voormalige KPN-hoofdkantoor, pal naast station Sloterdijk, dat is omgebouwd tot een multifunctioneel complex. Het hotel telt 476 kamers en 20 congreszalen. Het interieur is ontworpen door de wereldberoemde ontwerper Karim Rashid.

5000 nieuwe leden

Het Park Inn behaalde in zijn eerste jaar een bezettingsgraad van 83,5 procent en trok veel gasten uit Groot-Brittannië, Duitsland, de Verenigde Staten, Scandinavië en België. Het kreeg hoge beoordelingen op platforms als Booking.com en Tripadvisor, scoorde hoog bij de interne HR-, financiële en kwaliteitsaudits van de Radisson Hotel Group en wist 5000 nieuwe leden te interesseren voor het loyaliteitsprogramma van de groep. Het Park Inn behaalde het Gold Level van duurzaamheidskeurmerk Green Key en ontving het strenge veiligheidscertificaat van onafhankelijk keurmerk Safehotels. Dankzij die scores won het hotel de interne competitie met 86 andere Radisson hotels in 18 landen binnen de regio Midden- en Zuid-Europa

Klimaatneutrale events met Radisson Meetings concept

Het Park Inn by Radisson richt zich doordeweeks met name op de zakelijke markt en is meeting & event center voor grote, klimaatneutrale congressen en events voor onder meer de gezondheidszorg, farmaceutische, cosmetische en de automotive industrie. Grote bedrijven en organisaties boeken soms alle kamers en alle zalen voor een meerdaags congres. Het hotel heeft een balzaal met een capaciteit voor 750 gasten, zalen die zijn toegesneden op dynamische presentaties zoals de lancering van nieuwe auto’s en een speciaal voor dit soort gelegenheden getraind team. Daarnaast is het hotel vanwege de snelle OV-verbinding met luchthaven Schiphol en het centrum van Amsterdam populair bij vliegtuigbemanningen en toeristen.

Overig nieuws