RV Patsy (Republikein) rocks!

9 oktober 2012 |
RV Patsy (Republikein) rocks!

Wat? Jullie kennen Patsy niet? Patsy is op dit moment één van de belangrijkste succesfactoren in ons bedrijf! Is ze de General Manager? Nee, gelukkig niet.
Is ze de HR manager misschien? Nee. De Rooms Division Manager? Nee, nee, nee. Ze is de Tax Collector. De wat? Ja, jullie lezen het goed; de Tax Collector, voor Osceola County.

De ander zwart maken
Het politieke landschap zit in Amerika wat anders in elkaar dan in Nederland. Zo relatief weinig noodzakelijk als de betrokkenheid van een klein bedrijf bij de politiek in Nederland is, zo veel betrokkenheid is gewenst wanneer je zaken doet in Amerika. En nee, ik doel niet op inmenging met de landelijke politiek. Hoewel het overigens best weer verrassend is om te zien hoe beide presidentskandidaten de ander proberen zwart te maken in een poging zichzelf te verkopen.

Lokale politiek
Ik doel meer op inmenging met de de lokale politiek. Die leiders worden rond dezelfde verkiezingsperiode gekozen en daarmee valt of staat een groot deel van de op de agenda staande lokale/regionale regelgeving die een bedrijf kan maken of breken.

50.000 vacation homes
Historisch gezien heeft de hotellerie hier niet zoveel op met de vacation home industrie. Vacation homes kunnen een enorm goede ‘value for money’ bieden omdat de prijs per nacht vaak in dezelfde range ligt als die van een hotel. Met een vacation home krijg je echter meer ruimte, meer privacy, je eigen zwembad, je eigen keuken, je eigen oprit, je eigen alles... Met een geschatte 50.000 vacation homes in onze regio (Centraal Florida) betekent dit een forse concurrentie voor de hotellerie. Dus werd het tijd voor een jaren durende politieke lobby.

Brandsprinklers verplicht
De regionale hotellerie stelde dat als iedere hotelkamer verplicht met brandsprinklers moet zijn uitgerust, dan moet iedere vacation home dat ook zijn. Geheel voorbijgaand aan het feit dat een eengezinswoning (want dat zijn onze vacation homes) in geval van brand toch echt een stuk makkelijker te verlaten is dan een hotelkamer op de zoveelste verdieping in een honderden kamers tellend resort hotel. De hotellerie vond bij de Democraten een luisterend oor.

Jaarlijkse kosten
Zo’n twee jaar geleden werd er in onze staat Florida op een haar na een wet aangenomen die de sprinklerinstallaties in alle vacation homes verplicht zou stellen. Gemiddelde investering per woning (te betalen door de particuliere eigenaar) werd geschat op 10.000 tot 15.000 dollar. Jaarlijks onderhoud/controle nog eens enkele duizenden dollars per woning. Vrijwel alle eigenaren hebben de huurinkomsten hard nodig om uit de jaarlijkse kosten te komen. Ze kochten de woning als investering met uitzicht op aantrekkelijke waardevermeerdering bij verkoop.

Foreclosures/faillisementen
Een wettelijk verplichte investering in sprinklers zou voor velen de exploitatie onhaalbaar maken waarmee naar verwachting zeker 2/3 van de woningen leeg zou komen te staan met als logisch vervolg een enorm aantal foreclosures/faillisementen; het allerlaatste wat dit land überhaupt kan gebruiken. Het aannemen van deze wet zou ook de nekslag voor duizenden vacation rental management bedrijven (zoals wij) hebben betekend.

Cheques voor Mike Horner
Wie was onze redding? Een Republikein, luisterend naar de naam Mike Horner, afgevaardigde voor onze regio in de Florida House of Representatives. Maar, alleen de zon gaat op voor niets; we hebben hem als industrie financieel in het zadel gehouden en zonder het schrijven van diverse cheques ter waarde van vele duizenden dollars had hij (en daarmee wij) waarschijnlijk geen kans van slagen gehad.

Legal resident alien
Zo nu ook met Patsy. Als ‘legal resident alien’ (immigrant) mag ik in dit land dan wel niet stemmen, ik kan wel degelijk politieke kandidaten in het zadel helpen en/of laten blijven. Ook wij managen ons bedrijf op basis van cijfers. Maar de hotellerie is ons ver vooruit waar het komt op het benchmarken van financieel resultaat. De meeste vacation rental managers weten weliswaar hun eigen OR, ADR en daarmee RevPAR, maar hoe deze afsteekt tegen de markt (compset) is nog onbekend. Terwijl al die cijfers iedere maand verplicht worden verstrekt aan de Tax Collector (welke per deelgemeente, in ons geval Osceola) de toeristenbelasting en BTW int.

Ik trek toch maar m’n chequeboek
Daarmee beschikt onze Patsy Heffner over meer data voor de vacation rental industrie dan welke Smith Travel Research variant dan ook. We hebben met een selecte groep afgevaardigden uit onze industrie (waaronder ons bedrijf) inmiddels vruchtbare gesprekken met haar gevoerd en staan op het punt deze informatie publiek te gaan delen, dus is het zaak dat zij blijft zitten in haar publiek gekozen functie. Ook al denk ik dat dit land in het algemeen een flinke Democratische partij invloed goed kan gebruiken, ik trek in dit geval toch maar m’n chequeboek om er eentje aan Republikein Patsy uit te schrijven.

Rembert Vonk, "www.ExcellentVacationHomes.com":http://www.excellentvacationhomes.com/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: