Peru decor World Forum on Food Tourism

14 april 2016 |
Peru decor World Forum on Food Tourism

De Peruaanse hoofdstad Lima is van 27 tot en met 29 april 2016 het decor van het World Forum on Food Tourism. Na het succes van de
eerste editie in 2015, organiseren PROMPERÚ en de United Nations World Tourism Organization (UNWTO), in samenwerking met het Spaanse Basque Culinary Center (BCC), dit jaar voor de tweede maal het wereldforum gastronomisch toerisme in het Convention Center van Lima. Het evenement is bedoeld om Peru als culinaire toeristische bestemming te promoten en is gratis toegankelijk.

Gastronomische industrie
Gedurende het driedaagse evenement ontvangt Lima meer dan 400 toeristische- en voedingsdeskundigen, die gezamenlijk gaan debatteren over de belangrijkste aspecten van de gastronomische industrie. Dat het een belangrijke en groeiende industrie is, bewijst het economische impact dat maar liefst 150 miljard dollar per jaar bedraagt.



Culinair deskundigen
Verschillende culinaire deskundigen uit Spanje, Japan, Mexico en Nederland wonen het jaarlijkse terugkerende evenement bij. Vanuit Spanje is Joxe Mari Aizega, directeur van het Basque Culinary Center, een prestigieuze academische instelling, aanwezig. Spanje is één van de grootmachten in het toerisme en gastronomisch leider. Daarnaast zijn ook Carlos Vogeler, directeur van Member Relations bij UNWTO, Rafael Anson, voorzitter van de Koninklijke Spaanse Academie voor Gastronomie en Yolanda Perdomo, directeur van het UNWTO Affiliated Members Programma, aanwezig als spreker. Nederlands trots Dirk Lubbers, directeur van de Heineken Experience Amsterdam, maakt op 29 april deel uit van het panel betreft productontwikkeling en hospitality in de gastronomisch toerisme industrie.

Peruaanse keuken
Magali Silva, Minister van Toerisme in Peru, benadrukt dat onder andere de Peruaanse Gastón Acurio een prominente plaats op de agenda van het evenement krijgt. Acurio is een beroemde Peruaanse chef-kok en een belangrijke vertegenwoordiger van de Peruaanse keuken, hij is eigenaar van meerdere internationale restaurantketens en schrijver van diverse kookboeken. In 2009 werd Acurio onderscheiden met een Prins Claus Prijs. De jury eerde hem 'voor zijn significante bijdrage aan culinaire artisticiteit; voor het promoten van lokale ontwikkeling door het creëren van trots voor de Peruaanse cultuur en identiteit en voor het benadrukken van de essentiële relatie tussen de biodiversiteit van de natuur en culturele diversiteit'.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: