P&F: Vast of flexibel personeel? (2/6)

21 januari 2013 |
P&F: Vast of flexibel personeel? (2/6)<

Na de redelijke zomer met veel sportevenementen en de gezellig drukke feestdagen in december is personeelsplanning in de komende wintermaanden uiterst belangrijk.

Personeelsbestand
Daarbij hangt het donkere zwaard van Damocles genaamd 'de crisis' ook nog eens boven uw hoofd… Menig horecaondernemer stelt zich zelf de vraag: 'hoe houd ik mijn team bij elkaar en op welke wijze moet ik dit realiseren? Met vast personeel of toch ook een deel van het team op flexibele basis via payrolling?'

Speelveld overzien
Zo als zo vaak geldt ook hier 'duizend mensen en duizend meningen'. Gelukkig niet zo veel als voetbaltrainers, het EK van afgelopen zomer nog vers in mijn geheugen, want hier heeft Nederland er 16 miljoen van. In mijn beleving is er geen goed of fout in deze. Johan Cruijff zou zeggen: “Ieder nadeel heb zijn voordeel”. Het enige wat telt in deze is dat u een weloverwogen beslissing maakt, het hele speelveld overziet, en samen met uw adviseur beoordeelt wat het beste past bij uw onderneming.

Hieronder nog even de voor- en nadelen van flexibel eigen personeel en/of personeel via uitzending of payrolling op een rij.

Uitzending en/of payrolling
__Voordelen__
• Vast tarief
• Geen eigen ziektewetverzekering
• Geen eigen salarisadministratie
• Niet zelf verantwoordelijk voor ziekteproces

__Nadelen__
• Hogere kosten?
• Inlenersaansprakelijkheid

Eigen flexibel personeel
__Voordelen__
• Lagere kosten?
• Geen risico op inlenersaansprakelijkheid

__Nadelen__
• Zelf salarisadministratie (laten) verzorgen
• Zelf ziektewetverzekering regelen
• Zelf aan- en afmelden pensioenfonds
• Zelf verantwoordelijk voor ziekteproces

Bij het maken van de uiteindelijke keuze is het naast het kostenoogpunt ook zaak om naar de fiscale- en juridische aspecten en de ‘verborgen’ kosten te kijken.

Wilt u ook eens van gedachten wisselen over het al dan niet flexibiliseren van uw werknemersbestand of andere economische vraagstukken, dan kan dat uiteraard. Tot slot wens ik u allemaal veel personeel toe. Of het nu eigen of ingehuurd personeel is, in de regel geldt: hoe meer personeel, hoe hoger de omzet en, als het goed is, des te hoger de winst!

"Robert van de Rest" Mazars Accountants en Belastingadviseurs (088) 277 21 00

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Achtergronden Coronacrisis
Maatregelen uitgelekt: horeca om 22.00 dicht in de grote steden, gezichtsmaskers verplicht

Vanaf zondagavond 18.00 uur zijn in nog eens acht regio's strengere maatregelen van kracht gegaan in de horeca. Een bekende maatregel is de inloop van gasten die om middernacht stopt, waarna de horcazaak om 01.00 uur gesloten dient te zijn. De vrees voor een nieuwe lockdown is groot bij de horec...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: