Postillion Hotel Haren wordt Nescio Hotel Groningen

4 december 2018 | Thijs Jacobs

Het huidige Postillion Hotel Haren is onlangs overgenomen door horecaondernemer Frans Kappenburg. Op het huidige terrein gaat Frans Kappenburg in de komende jaren een nieuw hotel en appartementen met hospitalityconcept realiseren. Intussen blijft het huidige hotel met restaurant en zalen gewoon geopend. De exploitatie van het huidige en het nieuw te bouwen hotel zal worden verzorgd door Nescio Hotel Groningen.

Nescio Hotel Groningen betreft een samenwerkingsverband tussen Fred Dalebout van de Martini Hotel Group en Peter Gosselaar. Peter Gosselaar is als bedrijfsadviseur al jarenlang betrokken bij de onderneming van Dalebout en vervult sinds kort de rol van CFO binnen de Martini Hotel Group.

Martini Hotel Group

De Martini Hotel Group is een moderne en vooruitstrevende onderneming met toonaangevende bedrijven in de gastvrijheidssector in Groningen en Drenthe. Tot de groep behoren het Martini Hotel, Restaurant WEEVA, Bud Gett Hostels, Taveerne Rabenhaupt, Brinkhotel en Eethuis voor Allen. De groep exploiteert ook de Rietschans dat eigendom is van Frans Kappenburg en Fred Dalebout.

De naam Nescio is bedacht door een werknemer van het huidige hotel. Het is een verwijzing naar de achter het hotel gelegen Nesciolaan. Nescio was het pseudoniem van de Nederlandse schrijver Frits Grönloh. In het nieuwe logo verwijst de schrijversveer naar de achtergrond van Nescio.

Vanaf 17 december ondergaat het hotel een kleine metamorfose. Zo krijgen de entree en de receptiebalie een opfrisbeurt en krijgt het restaurant een nieuwe kaart voor lunch en diner. Nescio Hotel Groningen neemt alle personeelsleden over van het huidige Postillion Hotel Haren. De overname heeft voor het aanwezige personeel geen nadelige gevolgen. Het personeel heeft positief gereageerd op de overname en kijkt enthousiast uit naar de ontwikkelingen in de komende jaren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: