Postillion organiseert het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

Postillion Hotels organiseert op dinsdag 2 juni het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland: 'NXTMICE - State of the Industry'. Experts uit de hospitality-, congres- en eventbranche delen in Postillion Hotel Amsterdam hun visie op thema's die de komende maanden centraal staan bij het herstel van de sector. Vanaf juni mogen er in Nederland weer bijeenkomsten plaatsvinden en Postillion sorteert met haar partners voor op een nieuwe realiteit.

Tafel van Twintig

Tijdens het congres komen twintig experts uit de congres- en eventbranche samen, zoals Paul Riemens (CEO RAI Amsterdam), Jolanda Jansen (Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy), Riemer Rijpkema (Directeur CLC-Vecta) en Judith Huisman (Oprichter Meetingselect). Zij vormen de 'De Tafel van Twintig' en gaan aan de hand van stellingen in gesprek over drie essentiële thema's voor de branche: economische ontwikkeling, psychologie en menselijk gedrag, en internationaal perspectief. Wat brengt het Nieuwe Nu voor de branche? Hoe zien bijeenkomsten er de komende maanden uit en hoe kunnen events met minder deelnemers rendabel worden gemaakt? De inzichten worden vertaald naar een 'state of the industry' die achteraf gedeeld wordt met de hele sector.

Livestream

NXTMICE brengt branchekennis, actuele inzichten en leiderschap samen. Naast de Tafel van Twintig zijn er drie andere groepen van elk twintig deelnemers: zij kunnen in aparte ruimtes in het hotel - op veilige afstand - de discussies van de Tafel van Twintig volgen en gaan aansluitend in interactieve sessies dieper in op de besproken thema's. Het congres is ook vanuit huis te volgen via een livestream. Studenten van Stenden University of Applied Sciences krijgen de kans om het debat te volgen vanaf een hotelkamer en daarna een expert van de Tafel van Twintig te interviewen.

Anderhalve meter

Het congres voldoet volledig aan de richtlijnen van de anderhalve-meter-economie. Zo zitten de aanwezige experts en de deelnemers op gepaste afstand van elkaar - in vier verschillende ruimtes met een eigen entree en routing. Groepen en paden kruisen elkaar op geen enkel moment, toiletgroepen zijn gescheiden en ook de F&B-teams hebben een aangepaste werkwijze. De tafel waaraan de twintig experts plaatsnemen is speciaal op maat gemaakt voor het congres. Deelnemers krijgen een boardingpass met instructies en bij aankomst en in het hele gebouw worden bezoekers voortdurend geattendeerd op de veiligheidsmaatregelen. 

Het programma begint om 13.30 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. Klik hier voor het hele programma.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: