Prijs Nederlandse hotels stabiliseert

9 juli 2013
Prijs Nederlandse hotels stabiliseert

Voor het eerst in veertien maanden stabiliseert de Nederlandse hotelprijs, zo meldt hotelzoekmachine Trivago.nl. Nederlandse hotels kosten in juli precies evenveel als
in dezelfde maand vorig jaar, gemiddeld 128 euro per kamer per nacht.

*Nog geen stijging*
Voor meer dan een jaar lag de hotelprijs onder het gemiddelde van het jaar ervoor. Sinds mei 2012 is het niet meer voorgekomen dat de gemiddelde Nederlandse hotelprijs op jaarbasis is gestegen. Van een stijging is nog geen sprake, echter is de prijs wel gestabiliseerd. De precieze reden voor deze stabilisatie is volgens de hotelzoekmachine niet duidelijk. Mogelijk worden er dit jaar meer korte hotelvakanties binnen Nederland geboekt. Vanwege de recessie zijn Nederlanders dit jaar minder snel geneigd om lang en ver op vakantie te gaan.

*Stijgers/dalers*
Binnen Nederland stijgen de hotelkamerprijzen in onder meer Maastricht en Dordrecht vanwege muziekevenementen. Buiten de landsgrenzen zakken de kamerprijzen in Istanbul vanwege de politieke onrust en in Londen zijn de hotelkamers goedkoper nu de prijseffecten van de Olympische Spelen zijn uitgewerkt. Toch is Londen nog de op een na duurste hotelstad volgens Trivago.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws