Pulitzer Amsterdam na grondige renovatie heropend

Auteur: Thijs Jacobs
16 augustus 2016
Pulitzer Amsterdam na grondige renovatie heropend

Na een verbouwing, restauratie en restyling van bijna 1,5 jaar, is het nieuwe klassieke Pulitzer Amsterdam onthuld. De voltooiing van de renovatie in alle vijfentwintig Gouden Eeuwse grachtenpanden wordt groots gevierd. Met heropening van het Pulitzer Amsterdam aan de Prinsengrachtzijde van het hotel, worden de nieuwe entree, excentrieke lobby, binnentuinen, fitnessruimte en 145 kamers en suites onthuld.

De entree is het eerste nieuwe gebouw met een UNESCO werelderfgoed status in de Amsterdamse grachtengordel. Een elegante lobby met een authentiek, rijk design verwelkomt de gasten in stijl met vintage Perzische kleden, antiek meubilair en een mix van historische en moderne kunst. Naast de entree is een kleurrijke bloemenboetiek en een bibliotheek waar alle Pulitzer Prize boeken te vinden zijn.

De prachtige tuinen zijn een oase van rust; onverwachts groot en een rustieke omgeving waar gasten even de drukte van Amsterdam kunnen ontvluchten. Onder leiding van Jacu Strauss (Creative Director van Pulitzer Amsterdam) zijn de tuinen getransformeerd tot een stadspark met verschillende gedeelten om te kunnen ronddwalen, werken en genieten van het groen. Pause at Pulitzer maakt de tuinen helemaal compleet als lobbycafé met terras voor een fijn ontbijt, lichte maaltijd of een goed glas wijn.

De 225 kamers en suites verenigen het rijke verleden en het hedendaagse van Amsterdam. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten Pulitzer Amsterdam tot leven komen. Elke hotelkamer beschikt over een vintage telefoon, Le Labo producten, een special ontworpen minibartrolley met eigen cocktailset en een fietsbandreparatiesetje om het echte Amsterdamse gevoel compleet te maken.

De vier exceptionele Collector’s Suites zijn geïnspireerd op de intrigerende karakters van personen die wellicht door de jaren heen de panden bewoond hebben; van een vastberaden kunstbewonderaar tot een excentrieke boekenliefhebber; een muziekcomponist en een antiekverzamelaar. Een tot plafond reikende boog met boeken, een muur vol trompetten en een meters lang schilderij met een moderne scene van 'Het Laatste Avondmaal' zijn in de Collector’s Suites te bewonderen. Alle vier de suites hebben een privéingang vanaf de Keizersgracht en een uniek uitzicht. Daarnaast is er de prachtige romantische Pulitzer’s Suite. Met een royaal vrijstaand bad, een super kingsize bed en een uitzicht over de tuinen, is dit de ideale plek voor degenen die verblijven met hun geliefde.

Als voormalig senior designer bij Tom Dixon’s Design Research Studio, heeft Jacu Strauss gewerkt met een zeer gekwalificeerd team om de historie van de panden te reconstrueren en hun best bewaarde geheimen aan het licht te brengen. Van handelaren tot flamboyante aristocraten, tot de vroegere bewoners van de grachtenpanden, zij hebben allen het Pulitzer gemaakt tot wat het nu is. Eclectisch en elegant, de nieuwe look van het hotel combineert originele en historische elementen met luxe hedendaagse creaties.

Het restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., toont bedreven passie voor het culinaire vakmanschap. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) heeft samen met zijn keukenbrigade het menu van moderne klassiekers samengesteld die de eenvoud van de kwaliteit van producten en ingrediënten respecteren. De naastgelegen Pulitzer’s Bar is een klassieke hotelbar met een luxueus interieur en een warme, intieme sfeer waar een voorliefde prevaleert voor iconische drankjes met een moderne uitvoering.

Alexander van Gastel, General Manager van Pulitzer Amsterdam, zegt: 'We zijn overweldigd door de positieve reacties die wij tot nu toe hebben ontvangen van gasten en de buurt over de nieuwe uitstraling van Pulitzer Amsterdam. Onze opening markeert het volgende hoofdstuk en is een heel bijzonder moment in de geschiedenis van dit hotel. Ik ben immens trots op de inzet van iedereen die betrokken is geweest om dit alles bij elkaar te brengen.'

Pulitzer Amsterdam is gelegen middenin de Negen Straatjes, binnen handbereik van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. De bijzondere winkels in de Jordaan, de bloemenmarkt en het Koninklijk Paleis zijn ook gelegen op steenworp afstand.

Kamerprijzen starten vanaf 250 euro.

Overig nieuws