QO Amsterdam wint SBID International Design Award

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 26 oktober heeft QO Amsterdam een van de SBID International Design Awards in ontvangst mogen nemen. Het hotel, dat eerder in de prijzen viel voor hun combinatie tussen luxe en duurzaamheid, won de award in de categorie Club & Bars Design voor rooftopbar Juniper & Kin. Naast de categorie Club & Bar Design was het hotel ook genomineerd voor de categorie Hotel Public Space Design en Hotel Bedroom and Suites Design.

Nederlandse architecture en design studio TANK werd, naast het ontwerpen van de openbare ruimtes van het hotel, verantwoordelijk gesteld voor het ontwerpen van rooftopbar Juniper & Kin op de 21e verdieping van QO Amsterdam. Met het interieurontwerp voor het QO bewijst TANK dat duurzame interieurs er niet stoffig uit hoeven te zien. Het ontwerp bestaat uit verschillende ingrediënten die gezamenlijk uitdrukking geven aan het gedachtegoed van het QO; sustainable luxury. De kwaliteit en uitstraling van Juniper & Kin dompelen je onder in een gevoel van luxe, terwijl je ondertussen bijdraagt aan een betere wereld.

Twaalf categorieën

QO Amsterdam was voor de SBID International Design Awards genomineerd voor drie van de twaalf categorieën. Naast het winnen van de award voor Club & Bar Design was QO Amsterdam ook genomineerd voor de categorieën Hotel Public Space Design en Hotel Bedroom and Suites Design.

SBID International Design Awards

De SBID International Design Awards erkennen, belonen en vieren de uitmuntendheid in design in een breed scala van categorieën. De genomineerden per categorie worden geëvalueerd door toonaangevende experts uit de designindustrie voor hun technische inhoud en esthetische creativiteit. Het winnen van een SBID International Design Award wordt daardoor gezien als een grote prestatie. Naast de jury heeft ook het publiek inspraak bij het kiezen van de meest inspirerende projecten.

De awards voor design worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën. Zo zijn er categorieën voor hotels, maar ook voor openbare ruimtes, retail design en restaurants. De SBID International Design Awards trekken jaarlijks inzendingen van over de hele wereld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: