QO Amsterdam wint SBID International Design Award

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 26 oktober heeft QO Amsterdam een van de SBID International Design Awards in ontvangst mogen nemen. Het hotel, dat eerder in de prijzen viel voor hun combinatie tussen luxe en duurzaamheid, won de award in de categorie Club & Bars Design voor rooftopbar Juniper & Kin. Naast de categorie Club & Bar Design was het hotel ook genomineerd voor de categorie Hotel Public Space Design en Hotel Bedroom and Suites Design.

Nederlandse architecture en design studio TANK werd, naast het ontwerpen van de openbare ruimtes van het hotel, verantwoordelijk gesteld voor het ontwerpen van rooftopbar Juniper & Kin op de 21e verdieping van QO Amsterdam. Met het interieurontwerp voor het QO bewijst TANK dat duurzame interieurs er niet stoffig uit hoeven te zien. Het ontwerp bestaat uit verschillende ingrediënten die gezamenlijk uitdrukking geven aan het gedachtegoed van het QO; sustainable luxury. De kwaliteit en uitstraling van Juniper & Kin dompelen je onder in een gevoel van luxe, terwijl je ondertussen bijdraagt aan een betere wereld.

Twaalf categorieën

QO Amsterdam was voor de SBID International Design Awards genomineerd voor drie van de twaalf categorieën. Naast het winnen van de award voor Club & Bar Design was QO Amsterdam ook genomineerd voor de categorieën Hotel Public Space Design en Hotel Bedroom and Suites Design.

SBID International Design Awards

De SBID International Design Awards erkennen, belonen en vieren de uitmuntendheid in design in een breed scala van categorieën. De genomineerden per categorie worden geëvalueerd door toonaangevende experts uit de designindustrie voor hun technische inhoud en esthetische creativiteit. Het winnen van een SBID International Design Award wordt daardoor gezien als een grote prestatie. Naast de jury heeft ook het publiek inspraak bij het kiezen van de meest inspirerende projecten.

De awards voor design worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën. Zo zijn er categorieën voor hotels, maar ook voor openbare ruimtes, retail design en restaurants. De SBID International Design Awards trekken jaarlijks inzendingen van over de hele wereld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: