Radisson Blu Hotel Brugge officieel geopend

15 november 2018 | David Bakker

Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’,
is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum. Samen met een uiterst goede bereikbaarheid, vormen dit dé troeven van Radisson Blu Hotel,

De ontwikkeling werd gerealisseerd door het Limburgse Group GL, onder leiding van Ghislain Lenaers Het nieuwbouwproject ‘nieuw brugge’ werd opgetrokken op een unieke, centrale locatie aan het station van Brugge aan de Hendrik Brugmanstraat, met als doel de stationsomgeving te herontwikkeling. In 2016 werd gestart met de 3de fase. Naast het Radisson blu hotel, vind je er de kantoren van Proximus en 2 residentiële gebouwen terug. Bovenop het hotel worden 18 luxe appartementen met zicht over het historische centrum van Brugge gebouwd.Over de voorbije fases heen werden ook 250 appartementen met 450 bijhorende ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen gerealiseerd. In de huidige fase zijn 48 appartementen voorzien. Op korte termijn worden ook fase 4 en 5 opgestart, opnieuw goed voor ca. 55.000 m2 gemengde ontwikkeling.

GL Hospitality (onderdeel van Group GL) staat in voor de uitbating van de hotels binnen de groep. Deze bestaat momenteel uit 6 verschillende vrijetijds- en zakenhotels in België, met meer dan 150 mensen in dienst te Hasselt, Luik, Wavre en dus Brugge.
“We hebben het genoegen om samen met Radisson Hotel Group, een wereldwijde marktleider in de gastvrijheidsindustrie, een hotel in Brugge te openen dat zich profileert tot de 4* hotelclassificatie. Dankzij deze expansie heeft GL Hospitality voortaan 5 hotels in haar portfolio (met een 6e hotel te openen in 2019). Dit hotel zal voor zowel de toeristische als de zakelijke gast, heel wat mogelijkheden bieden op een markt die zowel nationaal als internationaal erg gegeerd is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Events Hoteltech
LiveBlog tijdens HotelTech 2019 - Het volledige programma

Maandag is het zover: HotelTech 2019. Nieuw dit jaar is de liveblog die de redactie van Hospitality Management tijdens het congres bij zal houden. Mocht u er niet bij kunnen zijn, hou dan de website scherp in de gaten om op de hoogte te blijven. Hieronder worden de hoofdrolspelers van HotelTech 2019...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: