Radisson Blu Palace Hotel behaalt ‘4 Sterren Superior Hotel’ classificatie

18 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Het Radisson Blu Palace Hotel, Noordwijk aan Zee heeft de ‘4 Sterren Superior Hotel’ classificatie behaald. Deze classificatie is hen toebedeeld door de Europese Hotelclassificatie en is vier jaar geldig. Met deze classificatie is het hotel het eerste hotel in Noordwijk dat zich ‘4 Sterren Superior Hotel’ mag noemen.

‘Waar wij ons al jaren met trots een 4-sterren ‘plus’ hotel voelen, is het een fantastisch compliment om ook zo geclassificeerd te staan’, aldus André Aaij, general manager van het Radisson Blu Palace Hotel. ‘De ‘Superior’ titel laat zien dat we over extra faciliteiten beschikken en we ons hiermee onderscheiden van andere 4 sterren hotels’. Hij verzekert  dat er voor hotelgasten niets verandert aan de service en zij zich onverminderd thuis zullen voelen in het hotel.

Sinds 1 januari 2016 is de verouderde Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) overgegaan naar de Europese Hotelclassificatie. De NHC is destijds ontwikkeld door de sector Hotels van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Veel hotels dragen deze ‘verouderde’ classificatie nog. De Europese Hotelclassificatie geeft meer ruimte aan de ondernemer om zich te profileren op verschillende gebieden. De Europese norm bestaat uit 270 normen, waarvan 80 verplicht en 190 keuzenormen, terwijl de Nederlandse classificatie uit 197 normen bestaat, waarvan 55 verplicht en 142 keuze. Er is voor hotels meer keuzevrijheid in de gebieden waarop zij worden beoordeeld. Daarnaast zijn de hotels met een Europese Hotelclassificatie beter te vergelijken met internationale hotels, waardoor internationale gasten meer houvast hebben aan de classificaties. Deelname aan de Europese Hotelclassificatie is geheel vrijwillig; hotels kunnen zelf kiezen of zij een classificatie willen ontvangen om  te communiceren. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: