RAI hotel komt er toch. Foutje?

22 december 2014
RAI hotel komt er toch. Foutje?

Na de totaal "onverwachte politieke rel":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/komst-hotel-rai-op-losse-schroeven-18663/ van afgelopen woensdag, lijkt het hotel bij de RAI in Amsterdam er dan toch te komen. De rel ontstond toen de
SP tegen het plan stemde. Een 'foutje', zo blijkt nu de rookwolken zijn opgetrokken.

*Groen*
Donderdag werd er een herstemming gehouden, zodat het hotel alsnog gebouwd kan gaan worden na wijziging van het bestemmingsplan. De SP had niet begrepen dat er concrete plannen waren voor het hotel, en hoopte dat het veldje nog even groen kon blijven (het veld waarop een deel van het hotel komt te staan). De SP was destijds ook voorstander van het congreshotel bij Overhoeks en wilde nu dus ook niet tegenstemmen.

*Ondemocratisch*
Niet alle partijen waren het overigens eens met de herstemming. Deze gang van zaken werd 'ondemocratisch' genoemd, onder meer door de PvDA. Ook de Partij voor de Dieren is er niet blij mee. De partij vindt dat groen te gemakkelijk onder de hamer gaat.

*Bouwen*
Nu de bouw mag starten, gaat de RAI in het voorjaar op zoek naar een geschikte partij voor de bouw. Ook een nieuwe, multifunctionele parkeergarage - waarvan de benedenverdieping als extra beurshal gebruikt kan worden - is in de planning meegenomen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws