Themapark Real Madrid krijgt vijfsterrenhotel

26 maart 2012
Themapark Real Madrid krijgt vijfsterrenhotel

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) komen kunstmatige eilanden met daarop een themapark, inclusief een luxehotel met 450 kamers, dat in het teken staat van Real Madrid.

Beleggingsfonds RAK Marjan Island Football en Sjeik Saud Bin Saqr al Qasimi investeren samen 1 miljard doller in het begin 2015 te openen Real Madrid Island Resort. Real Madrid voorzitter Florentino Perez deed het plan vorige week uit de doeken.

*Scoren!*
Op een oppervlakte van 12 hectare verschijnen een vijfsterrenhotel met 450 sleutels achter de receptie, een voetbalmuseum, een rollercoaster die boven de zee raast, een attractie waar men met behulp van hologrammen virtueel kan voetballen en een een echt stadion met een capaciteit van 10.000 zitplaatsen. Verder worden er 400 appartementen en 48 villa's gerealiseerd.

*Uw logo hier?*
Het geheel komt op een stelsel van kunstmatige eilanden. De bijbehorende jachthaven krijgt de vorm van het logo van de Spaanse voetbalclub. In het eerste jaar moet het themapark 1 miljoen bezoekers gaan trekken.

Experts fronsen hun wenkbrauwen. Hoe kan een club die in grote financiële problemen zit zich in dit soort megalomane plannen storten?

~Frank Lindner~

Overig nieuws