Reken af met wanbetalers!

10 november 2014
Reken af met wanbetalers!

Het liefst heb je er niets mee te maken, maar als je toch last hebt van wanbetalers kun je maar beter weten wat je rechten zijn. Daarom presenteren we voor
horecaondernemers de volgende tip:

*Rente*
Als een klant te laat betaalt, mag je wettelijke rente berekenen. Een hoge rente als de klant een bedrijf of overheidsinstelling is, een lage(re) rente voor consumenten. Aan bedrijven of de overheid mag je rente rekenen vanaf 30 dagen nadat je klant de factuur heeft ontvangen of 30 dagen nadat je klant de prestatie heeft ontvangen. Dit geldt als de datum van ontvangst van de factuur niet vaststaat of als de klant de factuur eerder gekregen heeft dan de prestatie. De 30 dagen-termijn geldt niet als je onderling iets anders hebt afgesproken.

Je mag aan consumenten rente in rekening brengen over de periode waarin de consument te laat is met betalen. Na een jaar mag je de verschuldigde rente optellen bij het factuurbedrag. Er ontstaat dus een nieuwe hoofdsom waarover jaarlijks rente wordt berekend. Kijk op www.wettelijkerente.net voor de rentestanden.

Overig nieuws