René Wildeman krijgt Henk de Lugt Award

3 juni 2014
René Wildeman krijgt Henk de Lugt Award

Tijdens een speciale bijeenkomst in Hotel De Rode Leeuw is voor de tweede keer de Henk de Lugt Award uitgereikt. Deze Award wordt toegekend
aan een persoon uit het hotelvak die zich in zijn of haar werk en leven onderscheidt in Gastvrijheid, Karakter en Positiviteit.

*Henk de Lugt*
De Award is vernoemd naar de in december 2012 overleden hotelier Henk de Lugt die eigenaar was van Hotel Zandbergen. De jury heeft de award deze keer uitgereikt aan hotelier Rene? Wildeman, General Manager van Hotel De Rode Leeuw in Amsterdam.
De winnaar van de Henk de Lugt Award 2014 is volgens het juryrapport met recht een bijzonder persoon te noemen, en is zonder meer aan te duiden als karakterhotelier. Een toonbeeld van Gastvrijheid, Karakter en Positiviteit.

*René Wildeman*
Rene? Wildeman kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder zonder meer meten met de naamgever van de award. De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is extravert en lijkt op de wijze waarop de naamgever van de award dat ook deed. Met zijn passie en drive weet Rene? iedereen in zijn omgeving te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de buurt en de stad. Als iets of iemand aan zijn geliefde werkgebied komt, staat deze karakterhotelier meteen klaar om zijn mening te delen, aldus Sander Allegro namens de Raad van Advies. Rene? Wildeman is bijzonder verrast en vereerd met de prijs.

*Einde*
Rene? Wildeman heeft eerder deze maand aangekondigd zijn geliefde baan in een van Amsterdams oudste hotels dit jaar te gaan bee?indigen. De jury had haar oordeel al voor het bekend worden van dit voornemen reeds gevormd, maar is blij met haar timing. De award werd overhandigd door de winnaar van vorig jaar, Hans Vugts van Casa400.
Henk de Lugt Award voor Karakterhoteliers
De Henk de Lugt Award wordt jaarlijks uitgereikt. De winnaar van het voorgaande jaar nomineert kandidaten voor het volgende jaar. De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar en draagt zorg voor de uitreiking. De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar en draagt zorg voor de uitreiking. De raad van advies bestond dit jaar uit: Sander Allegro, Erik Baumann, Patrick Brand, Frank ter Horst, Thomas Kascha, Elvira Wilthagen, Elly van de Wouw en natuurlijk Hans Vugts. De award bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws