Renovatie Parkhotel Den Haag

24 augustus 2015
Renovatie Parkhotel Den Haag

Na een gedegen voorbereiding start Parkhotel Den Haag volgende maand met de renovatie van de begane grond. De verbouwing moet naar eigen zeggen
een hedendaagse indeling realiseren waar zowel zakelijke als recreatieve gasten zich welkom voelen.

*Receptie en bar*
De hotelbar wordt in zijn geheel verplaatst zodat die in het verlengde van de receptie komt te staan. Hierdoor ontstaat er volgens het hotel een aangename en sfeervolle ruimte. In de vernieuwde receptiebalie met aangepaste opstelling hebben de medewerkers verbeterd zicht op de aankomende en vertrekkende hotelgasten.

*Lounge en meetingplaza*
De huidige lounge met aangrenzende bar wordt ook grondig verbouwd. Door middel van een nieuw geoptimaliseerd lichtplan kan de verlichting worden afgestemd op het moment van de dag. Door het verplaatsen van de hotelbar ontstaat een centrale ruimte met voorzieningen voor de vergadergasten, de meetingplaza.

*Originaliteit*
Zoals bij alle renovaties wordt er volgens het hotel ook nu naar gestreefd originele details van het karakteristieke hotelgebouw waar mogelijk in ere te herstellen. Zo wordt het karakteristieke trappenhuis van het hotel nog verder hersteld.

*Partners*
In bouwbedrijf Salverda en architectenbureau Infrared heeft Parkhotel Den Haag geschikte partners gevonden voor de renovatie. Het ontwerp is van architecte Cathy Mosselman-Train. Er wordt gebruikgemaakt van de computer-gaming technologie van Pixelpool. Hierbij is het ontwerp geheel opgebouwd in een computeranimatie waardoor het mogelijk is virtueel door de gerenoveerde ruimtes te lopen.

Overig nieuws