Roeland Martens nieuwe chefkok Grand Winston

2 november 2015 |
Roeland Martens nieuwe chefkok Grand Winston<

Roeland Martens is de nieuwe Chef Kok van het Worldhotel Grand Winston in Rijswijk. Per 1 november is Roeland Martens in dienst
van het elegante 4-sterren Worldhotel Grand Winston. Hij zal in zijn functie verantwoordelijk zijn voor de keukens van restaurant de Grand Canteen, de Bar/Lounge, de ruime zalenaccommodatie en de populaire private dining room LEDS.

Ervaring
Roeland verrijkt het team met bijna 20 jaar ervaring in de binnen- en buitenlandse gastronomie. Tijdens zijn indrukwekkende carrie?re bekleedde hij diverse functies in de gerenommeerde keukens van de met Michelinsterren bekroonde restaurants De Moerbij in Warmond en De Beukenhof in Oegstgeest en werkte hij onder Robert Kranenborg in restaurant La Rive. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in diverse cateringbedrijven en hotel keukens. Meest recentelijk bekleedde Martens de functie van Keuken Manager van muziekpaleis Tivoli Vredenburg in Utrecht. Roeland woont samen en is vader van twee kinderen. Zijn vrije tijd besteed hij graag in zijn eigen moestuin in Voorhout, waar hij biologische groenten verbouwt die hij gebruikt in zijn eigen keuken.

Houding belangrijker dan techniek
De stijl van Roeland Martens is creatief, verrassend en innovatief. Roeland Martens: "Ik vind het belangrijk mijn kennis over te dragen aan de nieuwe lichting koks. Koken heeft te maken met het gebruiken van al je zintuigen. Techniek is niet het meest moeilijke om te leren, de houding die chef- koks nemen is veel belangrijker. Mijn ambitie is om samen met mijn team de gasten een goede ervaring te laten beleven en te streven naar culinaire creativiteit en constante kwaliteit.”
Arjan van Esveld, General Manager van het Worldhotel Grand Winston: “We zijn allen verheugd om Roeland te mogen verwelkomen in ons team. Hij brengt een hoop expertise, ervaring en verfrissende energie met zich mee. We kijken er naar uit om met Roeland samen te werken.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Advertorial
Travel Suit Collection by NCF

Na een succesvolle entree van de Corporate Identity Concept Collectie hebben wij met de introductie van de Corporate Travel Suit Collectie het programma-aanbod bij Nieuwenhuis Corporate Fashion aanzienlijk uitgebreid. Met behoud van uniek ontwikkelde pasvormen vanuit onze bestaande concepten kara...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: