RV Bijbel of ballen?

13 september 2013
RV Bijbel of ballen?

Vaak denk ik terug aan de woorden van Operations docent Wim Fennema, verbonden aan de Hotelschool Den Haag: zonder netwerken geen succes! En voor degenen die van hem les hebben gehad:
hij herhaalde deze woorden maar wat graag, keer op keer. Het zei me toen niet zo gek veel maar ik knoopte het toch maar in m’n oren, want ergens zag ik wel potentie, maar waar begon je dan? Nou, daar dus, op de hotelschool!

*Hotello’s die een huis willen kopen*
Ik ontvang nog regelmatig e-mails van oud medestudenten die een vakantie naar Florida plannen en mij om reistips vragen en graag een vakantiewoning met zwembad bij ons huren. Heb er zelfs een paar die willen kopen. Toen we ons hier net gevestigd hadden vroegen we ons meteen af hoe we ons netwerk flink konden uitbreiden. Een groot netwerk leidt sneller tot aanbevelingen, en daarmee omzetgroei. We zijn inmiddels bij veel associaties aangesloten die de belangen van onze industrie (Vacation Rental Management) behartigen en de industrie als geheel verder vooruit willen brengen.

*Hollen niet stilstaan*
In die netwerken zit wel wat klandizie, maar niet echt veel. Om echt door te pakken en omzet te doen groeien moesten we op zoek naar ons eigen, nieuwe netwerk. En dat is niet zo makkelijk gevonden. Hier sluit men zich bijvoorbeeld aan bij vrijwilligerswerk, sportverenigingen et cetera, maar dat vergt een beschikbaarheid die wij de eerste 2 jaar niet echt hadden. We zijn de eerste 2 jaar meer actief geweest IN het bedrijf dan NAMENS het bedrijf. Met andere woorden, we renden de benen onder het lijf vandaan om de zaak perfect rollende te houden en hielden weinig tijd over voor andere dingen, zoals netwerken en ontspanning.

*Net werken met de bijbel*
Heeft ’t geloond? Jazeker. En nu krijgen we dus meer tijd om ons bedrijf tijdens netwerken verder naar buiten te vertegenwoordigen en de groei door te zetten.
Omdat hier in Amerika ongeveer 70 procent van de mensen bij een kerk is aangesloten en kerken veel meer zijn dan donkere kathedralen waar een pastoor iedere zondag z'n monoloog doet, is dit een logische omgeving om binnen te netwerken. Kerken lijken hier in mijn ogen veel meer op buurtcentra, met o.a. kinderdagverblijven, avondcursussen (lang niet allemaal bijbels getint) en intensieve bijdrage aan de lokale gemeenschap door middel van vrijwilligerswerk.

*Geen bijbel! Dan een balletje*
Maar, de basis is en blijft kerkelijk en dat zijn wij zelf van huis uit wat minder. We krijgen vaak genoeg te horen dat we van harte welkom zijn en God ook ons graag onder zijn hoede neemt, maar een echte religieuze commitment wordt dan toch wel op prijs gesteld.
Neem dan het alternatief, golf. Florida wordt door menigeen de golfhoofdstad van de wereld genoemd. Om de zoveel mijl ligt er weer een fantastische golf course. De één nog groener en strakker gemanicuurd dan de andere.

*Kerk of course?*
Omdat Florida ook de meest grijze staat van Amerika is (veel amerikanen en buitenlanders pensioneren graag in Florida) zijn ze vaak goed gevuld met senioren, maar veel business komt van de business... Golf is hier zo populair dat je de boot bijna mist als je niet af en toe een balletje mee slaat. Ik denk dat ik bijna wekelijks uitgenodigd wordt voor een of ander zakelijk gerelateerd tournament en die bieden natuurlijk op en top de gelegenheid om te netwerken en zo relaties te verstevigen. Omdat ik verre verwijderd ben van een goed amateurniveau (ik kan het eigenlijk nog helemaal niet) rijst nu de vraag; wordt het zondagochtend naar de kerk, of toch maar een crash course golf voor niet-getalenteerde balsporters...

Rembert Vonk, "www.excellentvacationhomes.com":http://www.excellentvacationhomes.com/

Overig nieuws