RV Haar naam begint met een A...

13 juni 2013
RV Haar naam begint met een A...

Het seizoen is geopend! Het hurricane seizoen wel te verstaan. Na een hele droge winter hier in Florida lag menig gazonnetje er wat hulpeloos bij. Niet iedereen heeft een irrigatiesysteem in de
tuin en de woningen die het zonder doen, redden het in de drogere winter meestal maar net en hebben in het voorjaar daarom flink wat regen nodig om bij te trekken en weer mooi groen te smoelen.

*Voor een tornado kun je niet vluchten*
En regen hebben we hier genoeg. Op jaarbasis valt er in Florida ruim 2 keer zoveel als in Nederland, maar doorgaans in een enkel uurtje per dag, waarna de lucht weer snel opklaart tot heerlijk strak blauw. Maar, het tropisch klimaat brengt ook hurricanes met zich mee en afgelopen week hebben we het er voor het eerst van langs gekregen. Goed, het werd niet een echte hurricane, maar de symptomen kwamen aardig in de buurt en hier en daar staken flinke tornados op. Die laatsten zijn zo mogelijk nog gevaarlijker omdat ze zonder waarschuwing opsteken. Een echte hurricane komt langzaam dichterbij en geeft gelegenheid tot voorbereiding. Een tornado kan ineens toeslaan en op dat moment is er eigenlijk geen houden meer aan; dekking zoeken onder een wat zwaarder meubelstuk en hopen dat je niet wordt opgepikt (door de wind...).

*Meubilair in het zwembad*
Het hurricane seizoen loopt van 1 juni tot 30 november, met de grootste kans op hurricanes in september. En ja, voor dit jaar is een bovengemiddelde hurricane activiteit voorspeld, dus zijn we extra goed voorbereid: hurricane informatiepakketten voor in de vacation homes, annuleringsverzekering details voor de gasten die tijdens het seizoen op zeker willen spelen, snelle routes langs de vacation homes om al het zwembad meubilair in de zwembaden te gooien (kan het niet wegwaaien), et cetera.

*Ze liggen al vast tot 2016*
Afgelopen weekend was het Andrea. Andrea begint met een A en dat is met een reden. Ieder seizoen worden de tropische stormen (die kunnen door ontwikkelen tot een echte hurricane) een naam toegekend, op volgorde van het alfabet. Het is afwisselend een meisjesnaam en jongensnaam. De namen liggen al vast tot 2016 en herhalen zich weer vanaf 2017 (de namen voor dat jaar zijn voor het eerst in 2011 gebruikt). Na Andrea zullen we ongetwijfeld gaan horen van Barry, Chantal, Dorian, Erin, Fernand, Gabrielle, Humberto, Ingrid en verder.

*Gezond Hollandse boerenverstand*
Gelukkig bleef de impact van Andrea redelijk beperkt, ook al stroomden veel zwembaden ongenadig over en stonden veel straten en tuinen elders in Florida blank. Best een uitdaging voor ons om hier preventief mee om te gaan, want: als de echte storm of hurricane toeslaat zal het letterlijk dweilen met de kraan open kunnen betekenen en er is dan weinig tot geen uitvlucht mogelijkheid voor de vele gasten die we op zo’n moment in alle huizen op vakantie hebben.
We zullen maar rekenen op ons gezonde Hollandse, boerenverstand en het er het beste van maken. Op de zon!

Rembert Vonk, "www.excellentvacationhomes.com":http://www.excellentvacationhomes.com/

Overig nieuws