Sidney Schutte in Taste of Waldorf Astoria

21 oktober 2015
Sidney Schutte in Taste of Waldorf Astoria

"Sidney Schutte":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=sidney+schutte&x=zoeken, executive chef van "Waldorf Astoria":http://www.hospitality-management.nl/?q=waldorf+astoria&x=zoeken Amsterdam en tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam, is een van
de vijf geselecteerde masterchefs voor deelname aan Taste of Waldorf Astoria, een wereldwijd culinaire competitie van Waldorf Astoria Hotels.

*Uitdaging*
Na het debuut in 2014 gaan opnieuw vijf toonaangevende Waldorf Astoria chefs met elkaar de strijd aan om een ‘nieuw iconisch gerecht’ te bedenken dat geschikt is om wereldwijd op de kaart te zetten. Sidney Schutte gaat de uitdaging aan met collega’s in New Orleans (VS), Beijing (China), Jeruzalem (Israël) en Orlando (VS).

*Vegetarisch*
De kok heeft al een duidelijk idee welke kant hij op zou willen: "Vegetarisch, wat mij betreft. Ik kijk naar de toekomst en wil duurzaamheidsprincipes toepassen, ook op het allerhoogste niveau. We moeten wereldwijd naar een gezondere eetstijl met minder proteïnen. De kunst van vegetarisch koken op topniveau is gerechten maken waarin je de proteïnen niet mist. Daar ligt voor mij de uitdaging. En die ga ik voor deze Taste of Waldorf-competitie graag aan, samen met mijn Texaanse gelegenheidscollega Grae Nonas."

*Trots*
Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, is trots dat zijn executive chef Sidney Schutte voor dit evenement is geselecteerd: "Het is fantastisch dat we op dit mondiale podium het culinaire topniveau dat we hier in Amsterdam realiseren, breed over het voetlicht kunnen brengen."

~Mirte Bouman~

Overig nieuws