Sidney Schutte in Taste of Waldorf Astoria

21 oktober 2015 |
Sidney Schutte in Taste of Waldorf Astoria

Sidney Schutte executive chef van "Waldorf Astoria":http://www.hospitality-management.nl/?q=waldorf+astoria&x=zoeken Amsterdam en tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam, is een van de vijf geselecteerde masterchefs voor deelname aan Taste of Waldorf Astoria, een wereldwijd culinaire competitie van Waldorf Astoria Hotels.

Uitdaging
Na het debuut in 2014 gaan opnieuw vijf toonaangevende Waldorf Astoria chefs met elkaar de strijd aan om een ‘nieuw iconisch gerecht’ te bedenken dat geschikt is om wereldwijd op de kaart te zetten. Sidney Schutte gaat de uitdaging aan met collega’s in New Orleans (VS), Beijing (China), Jeruzalem (Israël) en Orlando (VS).

Vegetarisch
De kok heeft al een duidelijk idee welke kant hij op zou willen: "Vegetarisch, wat mij betreft. Ik kijk naar de toekomst en wil duurzaamheidsprincipes toepassen, ook op het allerhoogste niveau. We moeten wereldwijd naar een gezondere eetstijl met minder proteïnen. De kunst van vegetarisch koken op topniveau is gerechten maken waarin je de proteïnen niet mist. Daar ligt voor mij de uitdaging. En die ga ik voor deze Taste of Waldorf-competitie graag aan, samen met mijn Texaanse gelegenheidscollega Grae Nonas."

Trots
Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, is trots dat zijn executive chef Sidney Schutte voor dit evenement is geselecteerd: "Het is fantastisch dat we op dit mondiale podium het culinaire topniveau dat we hier in Amsterdam realiseren, breed over het voetlicht kunnen brengen."

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
De stelling van de maand: De MICE-markt wordt en blijft hybride

In deze nieuwe rubriek 'De Stelling van de Maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De eerste stelling luidt ...

Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

Hotelketens Mice
Postillion Hotels opent hotel en congrescentrum in Den Haag

Postillion Hotels breidt uit naar Den Haag. Op maandag 15 maart 2021 opent het Meeting Centre van 2000 m2 in HSK Offices, naast Holland Spoor. In januari 2022 gaat het volledige Convention Centre van ruim 6500 m2 met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair open. Postillion heeft de intentie ...

Ondernemen
Zelfs nu het hotel vol dankzij online marketing 

Nu de nabijheid is vervangen door (gepaste) afstand, is het meer dan ooit belangrijk om contact te onderhouden met je doelgroep. Daar zijn verschillende online mogelijkheden voor, maar e-mailmarketing is een uiterst effectief instrument gebleken. Terwijl veel hotels door een diep dal gaan, heeft ...

Horeca naar de stembus deel zes: ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: