Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

19 mei 2015 |
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit
handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het best verwerkt in culinaire gerechten en daarmee het dagelijks gebruik van tafelzuren stimuleert. Oos Kesbeke prees Sidney voor zijn vakmanschap en durf. General manager Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam deelt met trots in het eerbetoon.

Foto (v.l.n.r.): Oos Kesbeke, Sidney Schutte en Roberto Payer

Zesde winnaar
Meesterkok Sidney Schutte is de zesde chef die de Zilveren Ui in ontvangst heeft genomen. Zijn voorgangers zijn topchefs Paul Fagel (Arsenaal Restaurants, Naarden in 2008), Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht in 2009), Lucas Rive (Lucas Rive, Hoorn in 2010), Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Amsterdam in 2011) en Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam in 2013).

Innoverende chef
Oos Kesbeke prees Sidney Schutte voor zijn vakmanschap en durf: "In 2006 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de keuken behaald. Je hebt zowel in De Librije als in Amber, by Richard Ekkebus in Hong Kong en het afgelopen jaar in Librije’s Zusje Amsterdam, laten zien dat je een internationale topkok bent. Om op dat niveau te functioneren moet je niet alleen geweldig kunnen koken, maar ook nieuwe wegen inslaan en risico's nemen. Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
De stelling van de maand: De MICE-markt wordt en blijft hybride

In deze nieuwe rubriek 'De Stelling van de Maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De eerste stelling luidt ...

Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

Hotelketens Mice
Postillion Hotels opent hotel en congrescentrum in Den Haag

Postillion Hotels breidt uit naar Den Haag. Op maandag 15 maart 2021 opent het Meeting Centre van 2000 m2 in HSK Offices, naast Holland Spoor. In januari 2022 gaat het volledige Convention Centre van ruim 6500 m2 met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair open. Postillion heeft de intentie ...

Ondernemen
Zelfs nu het hotel vol dankzij online marketing 

Nu de nabijheid is vervangen door (gepaste) afstand, is het meer dan ooit belangrijk om contact te onderhouden met je doelgroep. Daar zijn verschillende online mogelijkheden voor, maar e-mailmarketing is een uiterst effectief instrument gebleken. Terwijl veel hotels door een diep dal gaan, heeft ...

Horeca naar de stembus deel zes: ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: