Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit
handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het best verwerkt in culinaire gerechten en daarmee het dagelijks gebruik van tafelzuren stimuleert. Oos Kesbeke prees Sidney voor zijn vakmanschap en durf. General manager Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam deelt met trots in het eerbetoon.

~Foto (v.l.n.r.): Oos Kesbeke, Sidney Schutte en Roberto Payer~

*Zesde winnaar*
Meesterkok Sidney Schutte is de zesde chef die de Zilveren Ui in ontvangst heeft genomen. Zijn voorgangers zijn topchefs Paul Fagel (Arsenaal Restaurants, Naarden in 2008), Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht in 2009), Lucas Rive (Lucas Rive, Hoorn in 2010), Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Amsterdam in 2011) en Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam in 2013).

*Innoverende chef*
Oos Kesbeke prees Sidney Schutte voor zijn vakmanschap en durf: "In 2006 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de keuken behaald. Je hebt zowel in De Librije als in Amber, by Richard Ekkebus in Hong Kong en het afgelopen jaar in Librije’s Zusje Amsterdam, laten zien dat je een internationale topkok bent. Om op dat niveau te functioneren moet je niet alleen geweldig kunnen koken, maar ook nieuwe wegen inslaan en risico's nemen. Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij."

Overig nieuws