Soep met asperges, komkommer en meloen

1 januari 2016 | Jorien Slager

Tijdens de mooie zomerse dagen kan het best warm worden in Nederland. En dan heeft uw gast niet zo snel behoefte aan een kop warme soep. Een koude soep, zoals de Spaanse gazpacho, gaat er aan de andere kant wel in met dit weer. Daarom hier een mooie (groene) Hollandse variant van deze Spaanse traditie.

Ingrediënten (2 personen)

200 gram groene asperges
1/2 geschilde komkommer
1/4 meloen
3,5 dl krachtige groentebouillon
2 eetlepels fijngeknipte dille
enkele blaadjes fijngeknipte citroenmelisse of munt
zout, peper
enkele druppels limoensap, citroensap, ouzo of pastis

Bereiding

Schil de onderkant van de asperges en snij ze in stukken. 
Houd de punten achter en doe deze in een magnetronbestendige schaal met 1 eetlepel water. Zet de schaal, afgedekt, 1 tot 2 minuten op ca. 750 Watt in de magnetron.
Haal met een aardappel- of meloenboor 6 tot 9 mooie bolletjes uit de meloen voor garnering (of snij blokjes).

Halveer de komkommer en verwijder het zaad; rasp deze met een handrasp of in de keukenmachine.

Voeg de komkommer en de bouillon toe aan de asperges in de schaal.
Breng alles aan de kook in de magnetron, afgedekt, 5 tot 6 minuten op ca. 750 Watt, en laat zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer of in de mengbeker en laat de soep afkoelen.
Roer de fijngeknipte tuinkruiden door de afgekoelde soep.
Breng op smaak met zout, peper en limoen- of citroensap, ouzo of pastis.
Serveer de soep, gegarneerd met de aspergepunten, meloenbolletjes en een blaadje munt of citroenmelisse.

Bereidingstijd

20 minuten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
“Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten”

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: