Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef

25 maart 2015 |
Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour*
in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

SVH Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissieleden waren onder de indruk van het Meesterlijk bedrijf en beoordeelden Stan als Meesterwaardig. Met name de wijn-spijs combinatie van gegrilde zeetong en gebrande carabineros garnaal geserveerd met Pinot Blanc K. Angerer Kamptal (2012) uit Oostenrijk viel in de smaak. Ook prachtig was volgens de commissie de gemarineerde coquille en Gewürztraminer Milton Gisborne (2010) uit Nieuw-Zeeland. De commissie beschreef de medewerkers van zijn brigade als hartelijk en professioneel, en de sfeer als aangenaam. Kerckhoffs geeft zijn mensen veel ruimte, maar ziet alles en stuurt ze goed aan. De maître/sommelier omschrijft zichzelf als een perfectionist, die verslaafd is aan zijn vak en zijn gasten altijd op nummer 1 zet.

Loopbaan
Na zijn opleiding Gastheer aan de Middelbare Hotelschool in Heerlen begon Kerckhoffs zijn loopbaan bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana * in Valkenburg. Daarna werkte hij bij Restaurant La Ville en ’t Pakhoes in Maastricht. In 2003 maakte hij de overstap naar restaurant Latour in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Dit restaurant wordt sinds 2005 jaarlijks bekroond met een Michelinster en behaalde in de GaultMillau gids van 2014 zestien koksmutsen. Kerckhoffs bekwaamde zich in 2005 verder in het Gastheerschap bij de Gastronoom/Sommelier opleiding van Peter Klosse.

Meer lezen over de Meesterproef? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: