Starwood akkoord met hoger bod Marriott

21 maart 2016
Starwood akkoord met hoger bod Marriott

De directie van de Amerikaanse hotelketen Starwood is akkoord met een verhoogd bod van 13,6 miljard euro van branchegenoot Marriott. Dit
meldt de onderneming op haar website.

*Angbang vs. Marriott*
Marriott verhoogde zijn bod om daarmee boven dat van de "Chinese verzekeraar Anbang":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/starwood-accepteert-overnamebod-anbang-13788/ te komen. Aandeelhouders van Starwood ontvangen 21 dollar per aandeel en 0,8 aandeel in Marriott. Op deze wijze biedt Marriott voor elk aandeel in totaal 85,36 dollar wat uitkomt op een bedrag van 13,6 miljard.

*Strijd in volle gang*
De overnamesom die Anbang vrijdag voorstelde, bedroeg 13,2 miljard, volledig in cash. Marriott en Starwood onderhandelen al sinds "november 2015 over een overname.":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/marriott--starwood-hotels-gaan-fuseren-13687/ Op 14 maart roerde het Chinese Anbang zich ineens in de strijd. Anbang is in Nederland vooral bekend van de overname van de verzekeraar Vivat, met de merknamen Reaal en Zwitserleven. Afgelopen vrijdag verhoogde het Chinese bedrijf zijn oorspronkelijke bod.

*Grootste hotelketen ter wereld*
Nu Starwood samengaat met Marriott, stoten ze InterContinental Hotels Group van de troon als grootste hotelketen ter wereld. De combinatie bezit dertig hotelmerken, waardoor het extra kortingen kan bedingen bij reisagenten, een groter frequent-guest-programma kan aanbieden en forse kostenbesparingen kan behalen. Marriott stelt dat het jaarlijks 250 miljoen dollar aan kostenreductie kan binnenhalen. Afgelopen november, toen de hotelketen voor het eerst zijn overnameplan bekendmaakte, werd rekening gehouden met een kostensynergie van 200 miljoen. Doordat de onderhandelingen al enkele maanden lopen, hebben Marriott en Starwood al toestemming van enkele autoriteiten op zak. Zo hebben de VS en Canada al een mededingingsonderzoek uitgevoerd.

~Christel Tuin~

Overig nieuws