Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

13 juli 2020 | Thijs Jacobs

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen of te werken en daarmee ook de band met de lokale gemeenschap verder versterken.

Karakter

Het nieuwe interieur van Stayokay Maastricht ademt het karakter van de stad: bourgondisch, gezellig, charmant, historisch en modern. In het pand zijn overal karakteristieke Maastrichtse elementen terug te vinden. Het design van het plafond boven de bar is geïnspireerd op het glas-in-lood in de Sint Servaes-basiliek, inclusief het stadswapen. Midden in het restaurant doemt een levensgroot hert op tussen de tafels. Ook groot geplaatste quotes door het hele pand, laten de liefde voor de stad Maastricht zien.

Faciliteiten  

In bar- en à la carte-restaurant The 5th, kunnen gasten en locals terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ook is de ruimte geschikt om te werken. Voor gasten die willen overnachten, biedt Stayokay Maastricht 199 slaapplaatsen, verdeeld over 42 (gedeelde en privé)kamers met eigen sanitair. Er zijn 5 modulaire zalen met toegang tot The 5th en het terras aan de Maas, waardoor vergaderingen en feesten tot 500 personen mogelijk zijn. Ook zijn alle maatregelen genomen om een veilig en fijn verblijf in corona-tijd te kunnen faciliteren conform de richtlijnen van het RIVM.

Openheid

Hostelmanager Luc Bronkers: "Uitgangspunt bij het ontwerp was toegankelijkheid. Dat past bij Stayokay en het karakter van de stad. Het pand heeft daarom veel openheid gekregen en gaat nu meer op in de prachtige omgeving van de Maas. De gasten van Stayokay zijn al even divers als de stad: we richten ons met tweepersoons- en familiekamers op stellen en gezinnen, maar ook voor groepen en individuele reizigers blijven we zeer geschikt. Ook locals zijn natuurlijk van harte welkom op te komen werken, relaxen, vergaderen of feest te vieren.”

Sociaal en duurzaam 

Stayokay heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. En dat is zichtbaar op allerlei manieren. Zo werken de medewerkers in gerecyclede bedrijfskleding en zijn in het restaurant verantwoorde, biologische producten verkrijgbaar. Ook gasten worden betrokken: door ze te aan te stimuleren korter te douchen en afval te scheiden bijvoorbeeld. In het hostel in Maastricht is een meterslange wand voorzien van koperen waterleidingen en een watertappunt om gebruik van kraanwater aan te moedigen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: