Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

13 juli 2020 | Thijs Jacobs

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen of te werken en daarmee ook de band met de lokale gemeenschap verder versterken.

Karakter

Het nieuwe interieur van Stayokay Maastricht ademt het karakter van de stad: bourgondisch, gezellig, charmant, historisch en modern. In het pand zijn overal karakteristieke Maastrichtse elementen terug te vinden. Het design van het plafond boven de bar is geïnspireerd op het glas-in-lood in de Sint Servaes-basiliek, inclusief het stadswapen. Midden in het restaurant doemt een levensgroot hert op tussen de tafels. Ook groot geplaatste quotes door het hele pand, laten de liefde voor de stad Maastricht zien.

Faciliteiten  

In bar- en à la carte-restaurant The 5th, kunnen gasten en locals terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ook is de ruimte geschikt om te werken. Voor gasten die willen overnachten, biedt Stayokay Maastricht 199 slaapplaatsen, verdeeld over 42 (gedeelde en privé)kamers met eigen sanitair. Er zijn 5 modulaire zalen met toegang tot The 5th en het terras aan de Maas, waardoor vergaderingen en feesten tot 500 personen mogelijk zijn. Ook zijn alle maatregelen genomen om een veilig en fijn verblijf in corona-tijd te kunnen faciliteren conform de richtlijnen van het RIVM.

Openheid

Hostelmanager Luc Bronkers: "Uitgangspunt bij het ontwerp was toegankelijkheid. Dat past bij Stayokay en het karakter van de stad. Het pand heeft daarom veel openheid gekregen en gaat nu meer op in de prachtige omgeving van de Maas. De gasten van Stayokay zijn al even divers als de stad: we richten ons met tweepersoons- en familiekamers op stellen en gezinnen, maar ook voor groepen en individuele reizigers blijven we zeer geschikt. Ook locals zijn natuurlijk van harte welkom op te komen werken, relaxen, vergaderen of feest te vieren.”

Sociaal en duurzaam 

Stayokay heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. En dat is zichtbaar op allerlei manieren. Zo werken de medewerkers in gerecyclede bedrijfskleding en zijn in het restaurant verantwoorde, biologische producten verkrijgbaar. Ook gasten worden betrokken: door ze te aan te stimuleren korter te douchen en afval te scheiden bijvoorbeeld. In het hostel in Maastricht is een meterslange wand voorzien van koperen waterleidingen en een watertappunt om gebruik van kraanwater aan te moedigen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: