Steigenberger heeft zorgen over Kurhaus

21 oktober 2014
Steigenberger heeft zorgen over Kurhaus

In een persbericht meldt De Steigenberger Hotel Groep dat het zich ernstig zorgen maakt naar aanleiding van de surseance van betaling
die is aangevraagd door de Exploitatie Maatschappij Kurhaus Hotel vof (EMHK). Het bedrijf maakt zich vooral zorgen over de uitvoering van de managementovereenkomst met betrekking tot de exploitatie van het Kurhaus Hotel in Scheveningen. "Het is op dit moment nog onduidelijk of de beoogde koper het managementcontract, dat al sinds 1979 wordt uitgevoerd door de Steigenberger Hotel Groep, zal overnemen. Steigenberger Hotels AG onderzoekt momenteel haar rechten en observeert het proces van de insolventieprocedure. Steigenberger Hotels is erg geïnteresseerd om de samenwerking met (de nieuwe eigenaar van) het Kurhaus Hotel in Scheveningen te continueren", aldus het persbericht.

*Uitstel van betaling*
Het Kurhaus in Scheveningen heeft dus uitstel van betaling gekregen. De komende twee weken wordt gekeken of een faillissement nog te voorkomen is. Vast staat dat het hotel wordt verkocht; of het nu failliet gaat of niet. Het Kurhaus heeft het al lang moeilijk. Meerdere bedrijven hadden nog geld tegoed van het vijfsterrenhotel in Scheveningen. De huur kon niet meer worden betaald en gasten bleven weg waardoor de omzet daalde. Gisteren vroeg de exploitant van het Kurhaus bij de rechtbank in Den Haag uitstel van betaling aan.

"*Meer lezen over het Kurhaus? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=kurhaus&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws