Stenden organiseert Guests on Earth congres

20 november 2015 |
Stenden organiseert Guests on Earth congres<

Het jaarlijkse Stenden AIHR congres vindt volgende week dinsdag en woensdag plaats. Het congres wordt georganiseerd door onderzoeksinstituut
Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School.

Guest on Earth
Tijdens het congres wil AIHR een gedurfde visie op het begrip ‘gast’ neerleggen waarmee de hele horeca wordt beschouwd als een 'Guest on Earth’. Gastvrijheid is gericht op de gastheer/gast-relatie. ‘Guests on Earth’ refereert aan het idee dat als wij ons op aarde (ons gezamenlijke huis) als goede gasten dienen te gedragen en dat de aarde onze gastheer zal zijn en blijven. Doel van het congres is om wetenschappers, studenten, ondernemers en betrokkenen binnen de gastvrijheids- en toeristische sector bij elkaar brengen. In het Stenden hotel in Leeuwarden komen zij bij elkaar om uitdagingen en oplossingen te zoeken voor een meer duurzame aanpak in deze sector.

Bob-tail en duurzame kroket
Studenten zijn aangemoedigd een bijdrage in te dienen. De tweede dag van de conferentie wordt besteed aan het onderzoek van studenten die een verschil hebben gemaakt in de praktijk. Professor en lector Sustainability in Hospitality and Tourism Elena Cavagnaro: "We zullen verrast worden door de praktische bijdragen die tijdens het congres worden gepresenteerd. Een tipje van de sluier: de bob-tail en de duurzame kroket. De bob-tail is een non-alcoholische cocktail, ontwikkeld en getest door derdejaarsstudenten van Stenden Hotel Management School voor restaurant De Plaets in Burgum. Studenten zullen aangeven hoe zij aan het werk zijn gegaan om dit drankje te ontwikkelen en testen, en na afloop wordt het geserveerd. Zo proeven we ook de duurzame kroket. Een kroket die is gemaakt van paddenstoelen die gekweekt zijn op een duurzame (biologische) wijze op koffiedik. Koffiedik is een restproduct, maar heeft nog veel waarde: zonde om weg te gooien!"

Internationale invalshoek
Het 'Guest on Earth' congres is gewijd aan het verkennen van de grote uitdagingen betreft duurzaamheid waar de horeca momenteel mee wordt geconfronteerd. De centrale vraag hiertoe zal zijn: is de gastvrijheidsindustrie een duurzame en daardoor toekomstbestendige industrie? Duurzaamheid is immers al meer dan 20 jaar een zeer actueel onderwerp. De uitdagingen veranderen echter voortdurend en vragen continue aandacht. De bijdragen van onderzoekers die principes van duurzaamheid, ethiek en/of verantwoordelijkheid in hun werk in de horeca toepassen, worden besproken. Professor Cavagnaro vertelt verder: "Hospitality is een internationaal georiënteerde industrie en het is hierdoor van belang dat het ook vanuit een internationaal invalshoek bekeken en bestudeerd wordt. Stenden is een internationaal georiënteerde hogeschool: mede daardoor is het ons gelukt om gerenommeerde sprekers uit onder andere USA en Nieuw Zeeland naar Friesland te halen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: