Sterklas-opleiding voor koks van start

5 januari 2015 |
Sterklas-opleiding voor koks van start

Jonge talentvolle (leerling)koks kunnen zich inschrijven voor de Sterklas-opleiding die start na de zomer van 2015. Deze opleiding is de
vakopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De Sterklas is in Nederland de hoogst gekwalificeerde culinaire opleiding voor jonge koks.

Beperkt aantal
De Sterklas is een uitgebreide aanvulling op de niveau-4 beroepsopleiding gespecialiseerd restaurant kok. Het is een opleiding voor jonge, ambitieuze koks die op hoog niveau willen leren en werken. De opleiding staat open voor een beperkt aantal leerlingen die moeten voldoen aan een aantal basiseisen.

Eén of twee jaar
De Sterklas opleiding wordt gegeven bij de Hotelschool Amsterdam van het ROC van Amsterdam en duurt, afhankelijk van de vooropleiding één of twee jaar. Leerlingen die met succes de Sterklas hebben afgerond mogen zich Gezel chef-kok noemen.

Praktijk en wedstrijden
Het lesprogramma bevat naast theorie vooral ook veel praktische lessen. Daarnaast nemen de leerlingen deel aan vakwedstrijden en culinaire manifestaties van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Ook kunnen internationale activiteiten zoals studiereizen deel uitmaken van het lesprogramma.

Persoonlijke motivatie
Naast een goede vooropleiding is persoonlijke motivatie belangrijk om de Sterklas te kunnen volgen. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, Gildemeester bij het Gilde van Nederlandse Meesterkoks volgde de opleiding. Kokmeijer: “De Sterklasopleiding doe je er niet even bij. Je hebt er passie en doorzettingsvermogen voor nodig. Je moet talent hebben en je moet op hoog niveau in het koksvak willen werken. Voor de Sterklas moet je wel ambitieus zijn.”

Informeer
Het advies van de secretaris van de stichting Sterklas, Willem Himmelreich “Laat je goed vooraf informeren over de opleiding bij www.sterklas.com of kom op één van de open dagen op 17 januari Hotelschool Amsterdam.” Wie meer wil weten over de Sterklasopleiding, kan de bestuursleden bereiken via "sterklastalent@gmail.com"
MEER LEZEN OVER OPLEIDINGEN? KLIK HIER!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: