Sterre Bisschop wint Innovation Award 2017

30 november 2017 | Roy Spijker
Sterre Bisschop wint Innovation Award 2017

Sterre Bisschop van Hotelschool The Hague heeft de Innovation Award 2017 gewonnen. De prijs werd vanmiddag uitgereikt door de Association Dutch Hotel Management Schools en is voor de student die de beste scriptie schreef. 

De studente won met haar scriptie “The sharing economy & citizenM”, waarbij ze onderzoek heeft gedaan naar hoe citizenM de deeleconomie kan toepassen in hun huidige businessmodel. De andere genomineerden zijn via deze link te bekijken.

Uitreiking
De uitreiking van de Innovation Award 2017 werd uitgereikt in het Casa Hotel in Amsterdam. Tijdens de uitreiking werd eerst een pitch van de genomineerde vertoond, waarna vervolgens de jury bekend maakte wie de award heeft gewonnen. De jury bestond uit Anja Loijens (general manager in de hotel industrie), Albert Rouwendal (Director of operations Benelux Mövenpick Hotels), Eugène Oostenbrink (Director of human resources Hotel Okura Amsterdam) en Kees Kramer (Consultant in de Hotel & Hospitality sector).
 

Creatief businessplan
Volgens juryvoorzitter Anja Loijens was de keuze voor Sterre Bisschop een logische. “De thesis van Sterre gaat over een hedendaags onderwerp”, vertelt Loijens. “Haar afstudeeronderzoek had een kop en een staart en kwam tot slot ook nog aanzetten met een creatief businessplan dat zich terugverdient.”

“De jury was het er unaniem over eens dat Sterre deze award verdient”, vervolgt Loijens haar verhaal. “We hebben tijdens het beoordelen van de afstudeeronderzoeken niet alleen gelet of het onderwerp van deze tijd is, maar ook of er een vernieuwend onderzoek ligt dat kans heeft van bestaan. Als branche kunnen we van deze onderzoeken overigens veel leren. Het is leuk om te zien dat studenten net even die stap verder durven te denken.”
 

Foto: Anja Loijens

Prijs
Aan de prijs zijn een reischeque van 1500 euro, een award en eeuwige roem verbonden. Sterre Bisschop was op het moment van bekendmaking niet aanwezig, maar zat in New York. De overige vier kandidaten waren wel bij de uitreiking aanwezig.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: