Sterrenchef Jacob Jan Boerma naar Landgoed Parc Broekhuizen

6 september 2017 | Roy Spijker

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire. De komst van Boerma luidt een nieuwe periode in voor het historisch landgoed verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug. 

Met het menu dat topchef Boerma voor Voltaire, onderstreept hij zijn bekende signatuur (uit zijn restaurant De Leest in Vaassen) van frisse tonen, zuren en specerijen, waarbij seizoensproducten de boventoon voeren. De gerechten zijn elegant en licht en de kaart wordt gekenmerkt door veel groenten, schaal- en schelpdieren. Toch geeft hij Voltaire een geheel eigen identiteit mee door gerechten te presenteren met veelal Aziatische invloeden en te koken met lokale ingrediënten uit de eigen moestuin van Parc Broekhuizen.


"Parc Broekhuizen is voor mij al jaren een droomlocatie", zegt Jacob Jan Boerma, "Het landgoed is een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen. Mijn doel is om gasten mee te nemen in een zinnenprikkelende ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben."

Parc Broekhuizen de lat hoog. Met het aantrekken van Boerma wordt ingezet op een verdere professionalisering op gastronomisch gebied. Met de rol van Boerma wordt doorgebouwd op het concept van Marco Westmaas die tot begin dit jaar daar werkzaam was. Boerma zal in Leersum primair verantwoordelijk worden voor restaurant Voltaire. Daarnaast zal hij een adviserende rol vervullen als het gaat om de totaal beleving en de gastronomische invulling van evenementen. Boerma geeft leiding aan een team van jonge en zeer ambitieuze talenten: Voltaire’s chef Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot.

Justin Ultee, General Manager van Parc Broekhuizen is trots om samen te werken met de driesterren topchef.  "Jacob Jan en ik hebben in de afgelopen 10 jaar meerdere malen succesvol met elkaar samengewerkt. Omdat bij Parc Broekhuizen alles om smaak en de totale beleving draait, zien we in hem de perfecte aanvulling die we onze gasten bieden. Naast een droomlocatie hebben we nu ook ons culinaire droomteam verwezenlijkt. Waarmee we Parc Broekhuizen wereldwijd op de kaart zetten als het gaat om culinaire beleving en persoonlijke service op het hoogste niveau. "

Over Parc Broekhuizen
Verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Een imposant locatie met prachtige gebouwen, waar verleden en heden samenkomen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern, met respect voor de historie. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking.

Landgoed Broekhuizen in Leersum bestaat naast het hoofdgebouw (met restaurant Voltaire, vergaderruimtes en trouwzalen en 14 hotel-suites) uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) met acht hotelkamers en een orangerie. Een voormalige boerderij, doet dienst als open-vuur restaurant Yard waar gerechten zuiver met houtskool worden bereid (in ontwikkeling voor opening in 2018). Het interieur is gestyled door interieur architect Judith van Mourik.

Over Jacob Jan Boerma
Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in Nederland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening
Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group. Over Bar 1672 Bar 1672 is...

Awards F&B
Stem op jouw F&B Professional of the Year 2020

De stembus is open! De AF&BM zoekt dé F&B Professional of the Year! Bekijk via deze link de profielen van de genomineerden door op de foto's te klikken en stem op de professional die volgens jou binnen zijn/haar vakgebied met kop en schouders boven de rest uit steekt. De winnaa...

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: