Sterrenchef Jacob Jan Boerma naar Landgoed Parc Broekhuizen

6 september 2017 | Roy Spijker

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire. De komst van Boerma luidt een nieuwe periode in voor het historisch landgoed verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug. 

Met het menu dat topchef Boerma voor Voltaire, onderstreept hij zijn bekende signatuur (uit zijn restaurant De Leest in Vaassen) van frisse tonen, zuren en specerijen, waarbij seizoensproducten de boventoon voeren. De gerechten zijn elegant en licht en de kaart wordt gekenmerkt door veel groenten, schaal- en schelpdieren. Toch geeft hij Voltaire een geheel eigen identiteit mee door gerechten te presenteren met veelal Aziatische invloeden en te koken met lokale ingrediënten uit de eigen moestuin van Parc Broekhuizen.


"Parc Broekhuizen is voor mij al jaren een droomlocatie", zegt Jacob Jan Boerma, "Het landgoed is een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen. Mijn doel is om gasten mee te nemen in een zinnenprikkelende ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben."

Parc Broekhuizen de lat hoog. Met het aantrekken van Boerma wordt ingezet op een verdere professionalisering op gastronomisch gebied. Met de rol van Boerma wordt doorgebouwd op het concept van Marco Westmaas die tot begin dit jaar daar werkzaam was. Boerma zal in Leersum primair verantwoordelijk worden voor restaurant Voltaire. Daarnaast zal hij een adviserende rol vervullen als het gaat om de totaal beleving en de gastronomische invulling van evenementen. Boerma geeft leiding aan een team van jonge en zeer ambitieuze talenten: Voltaire’s chef Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot.

Justin Ultee, General Manager van Parc Broekhuizen is trots om samen te werken met de driesterren topchef.  "Jacob Jan en ik hebben in de afgelopen 10 jaar meerdere malen succesvol met elkaar samengewerkt. Omdat bij Parc Broekhuizen alles om smaak en de totale beleving draait, zien we in hem de perfecte aanvulling die we onze gasten bieden. Naast een droomlocatie hebben we nu ook ons culinaire droomteam verwezenlijkt. Waarmee we Parc Broekhuizen wereldwijd op de kaart zetten als het gaat om culinaire beleving en persoonlijke service op het hoogste niveau. "

Over Parc Broekhuizen
Verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Een imposant locatie met prachtige gebouwen, waar verleden en heden samenkomen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern, met respect voor de historie. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking.

Landgoed Broekhuizen in Leersum bestaat naast het hoofdgebouw (met restaurant Voltaire, vergaderruimtes en trouwzalen en 14 hotel-suites) uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) met acht hotelkamers en een orangerie. Een voormalige boerderij, doet dienst als open-vuur restaurant Yard waar gerechten zuiver met houtskool worden bereid (in ontwikkeling voor opening in 2018). Het interieur is gestyled door interieur architect Judith van Mourik.

Over Jacob Jan Boerma
Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in Nederland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: