Stoofpot gemaakt van aubergines

1 januari 2016 | Jorien Slager

Van vegetarisch tot en met vlees, vis en natuurlijk kip –  een stoofpot is niet alleen een tijdloos, smakelijk én gemakkelijk gerecht, het is ook iets wat ieder seizoen kan worden gegeten. Voor de liefhebbers van groenten is de aubergine daarom een veelzijdige lekkernij.

Ingrediënten (2 personen)

1 aubergine
zout
2 sjalotjes of 1 ui
2 tomaten
1-2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 theelepel suiker
1 theelepel basilicum
1 eetlepel wijnazijn
(versgemalen) zwarte peper

Bereidingswijze

Was de aubergine, verwijder de uiteinden en snij hem in plakken. Pel de sjalotjes of de ui en snij ze in vieren. Kruis de tomaten in aan de bovenkant en dompel ze 15-25 seconden onder in kokend water, vervolgens direct in ijskoud water en ontvel ze. Snij de tomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan en schep de aubergineplakken, tomaten en sjalotten erdoor. Pers de teen knoflook erboven uit. Roer de suiker, basilicum en wijnazijn erdoor. Maal er royaal zwarte peper boven en voeg zout naar smaak toe. Laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 15-20 minuten op een heel zacht vuur smoren. Voeg eventueel een scheutje water of witte wijn toe. Schep het gerecht af en toe om.

Variaties

Lekker met pasta en veel geraspte oude kaas of – met vlees – met een gebakken tartaartje en gebakken aardappeltjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: