Studenten concurreren in gastronomische wedstrijd Future Talents

4 april 2019 | Yonne van Geene
Studenten concurreren in gastronomische wedstrijd Future Talents

Scalda studenten Tham Cao, Noa Tanghe, Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters doen mee aan de negende editie van de Nederlandse gastronomische wedstrijd Future Talents. Op 8 april 2019 vindt de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze internationale wedstrijd tonen de Scalda studenten hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie.

Tijdens de Future Talents vakwedstrijd krijgen mbo-talenten vanuit heel Europa de kans om zichzelf te onderscheiden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied: de witte brigades en de zwarte brigades. Tham en Noa volgen bij Scalda de opleiding Manager/ondernemer horeca en gaan als zwarte brigade strijden in verschillende onderdelen van het gastheerschap zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn spijscombinatie. Levi, Collin en Sarah volgen de opleiding Zelfstandigwerkend kok bij Scalda en gaan op basis van een black box met andere witte brigades van mbo-instellingen de strijd aan.

De opdracht

De teams van Scalda worden gekoppeld aan teams van andere scholen. Samen hebben ze de opdracht om een viergangenmenu voor tien personen te bereiden, serveren en presenteren. Elk koksteam kookt 10 borden per gang. Deze worden uitgeserveerd door de zwarte brigade. De zwarte brigade wordt beoordeeld op het indekken van de tafels, presentatie, wijn proeven, overleg met de witte brigade, het maken van de menukaarten en het bedienen van een tafel. De witte brigade wordt beoordeeld op onder meer creativiteit, kooktechnieken, cuisson, smaak, presentatie en opmaak, mise en place productverzorging, werkplekverzorging en hygiëne en de algehele communicatieve vaardigheden en houding.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Corona
Hier te downloaden: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Hotels mogen gasten blijven ontvangen, maar ook gasten moeten zich aan de avondklok houden. Van en naar het werk reizen is wel ...

10 jaar geleden in Hospitality Management: Digitaal betalen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. In de herfst van 2011 publiceerde de redactie van Hospitality Management een artikel voer de toe ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

OTA's Achtergronden
Personeel belangrijkste aspect bij beoordeling accommodaties

Op 19 januari reikte Booking.com 10.408 Traveller Review Awards voor 2021 in Nederland uit, die op basis van miljoenen klantrecensies zijn toegekend. Met de Awards zet Booking.com partners uit 220 landen en gebieden wereldwijd in het zonnetje, die de reiservaring van reizigers meer gedenkwaardig maa ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: