't Lansink krijgt niet zomaar nieuwe uitbaters

13 januari 2012
't Lansink krijgt niet zomaar nieuwe uitbaters

Lars van Galen, chef-kok bij Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte, neemt per 1 maart samen met Richard van den Hoeven - ook werkzaam bij genoemd hotel - de exploitatie over van 't Lansink in het centrum van Hengelo (Ov). Dit monumentale hotel-restaurant krijgt in 2013 een
opknapbeurt. Dan staat er een uitbreiding van het aantal kamers van 14 naar 25 op de planning. De keuken gaat al eerder op de schop en krijgt onder meer een chef's table en faciliteiten voor kookclubs.

*Mooi jaar achter de rug*
Lars van Galen zit in een positieve flow. Vorig jaar won hij de Gouden Koksmuts op het NK voor chef-koks op de Horecava 2011. De Bloemenbeek kreeg eind november een Michelinster en in dezelfde week won Van Galen de Prix Taittinger.

*Opvolgers staan al klaar*
Directeur-eigeaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek ziet twee gedreven en ambitieuze medewerkers gaan, maar is uiterst trots op de uitdaging die de heren aan gaan. Bovendien: de opvolging staat al klaar. Pascal Gebben en Emiel Kwekkeboom wonnen tijdens de Horecava 2012 de kookwedstrijd in het kader van het NK Leermeester-leerling gewonnen. Bovendien ontving Kwekkeboom ook nog eens de Cas Spijkers Award.

*Op de foto:* Lars van Galen en Sergio Herman tijdens de uitreiking van de Gouden Koksmuts in 2011

~Frank Lindner~

Overig nieuws