Talent(en) van de toekomst bekend

12 juni 2012
Talent(en) van de toekomst bekend

De winnaars die tijdens de Talent van de Toekomst wedstrijd streden om de Talent van de Toekomst Bokaal en de Gastvrijheidsprijs zijn bekend gemaakt.

*Witte brigade*
De winnaars van de Talent van de Toekomst Bokaal zijn Danny van Herk, Rob Bruggink en Niels van der Heijden van De Rooi Pannen Eindhoven, die met een krappe voorsprong op de tweede plaats, de bokaal overhandigd kregen door SVH Meesterkok Gerrit Greveling.

*Zwarte brigade*
De winnaars van de Gastvrijheidsprijs zijn Kristie Davidis en Christine Bos van ROC Leiden. De jury was onder de indruk van de creativiteit, innovatie en inzet van deze nieuwe generatie gastronomen.

In totaal deden zestien teams van verschillende culinaire vakopleidingen mee aan de competitie.

*Bewondering*
De winnaars kregen diverse prijzen en mogen een jaar lang de titel Talent van de Toekomst dragen. Ook de manier waarop de studenten zich staande wisten te houden in de hectische keuken was bewonderenswaardig.

*Onderlinge strijd*
Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress en Miele, dat jonge gastronomische talenten in Nederland een platform biedt om met elkaar de strijd aan te gaan.

*Jury*
De jury, bestaande uit onder meer Onno Kokmeijer en Gerrit Greveling, beoordeelde de witte brigade op hun creativiteit, bereidingstechnieken en bereidingswijze van de gerechten, de cuisson, de smaak, de presentatie en de opmaak. De zwarte brigade, die dit jaar voor het eerst meedeed, werd beoordeeld op gastvrijheid, ontvangst, wijn-spijscombinatie en op het maken van een amuse cocktail.

~Frank Lindner~

Overig nieuws