Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving

11 februari 2019 | Thijs Jacobs

‘Wakker worden in een unieke praktische trainingsomgeving’, wat betekent dat? Teaching Hotel Château Bethlehem wordt gerund door studenten. Zij vervullen de rol van gastheer, gastvrouw èn manager. Blycolin interviewde directeur Harpert van Seggelen over dit unieke kasteelhotel in Maastricht.

Terug op het oude nest

We zouden kunnen zeggen dat meneer van Seggelen terug is op het oude nest. In 1979 studeerde hij af aan de Hotel Management School Maastricht, de hogeschool die verbonden is aan Teaching Hotel Château Bethlehem. Sterker nog, de school en het hotel bevinden zich op één terrein. Na een carrière van 23 jaar in Afrika is Harpert sinds 2007 terug waar het allemaal begon. Dit keer niet als student, maar als directeur van Teaching Hotel Château Bethlehem. En met plezier: “De combinatie van het beheren van een hotel en het werken met studenten blijkt een van mijn meest inspirerende carrière-ervaringen te zijn.”

Inspirerende ontmoetingsplaats in een oud kasteel

Teaching Hotel Château Bethlehem is niet zomaar een hotel. Het is gevestigd in een eeuwenoud kasteel, met toegangspoort en binnenplaats. Van buiten een imposant Rijksmonument, van binnen omgetoverd tot een inspirerende ontmoetingsplaats waar gasten kunnen overnachten, lunchen, dineren of vergaderen. De 26 unieke en innovatieve kamers zijn ontworpen door 12 gevestigde en startende Nederlandse designers en dat is te zien!

Praktische leeromgeving

Wat het hotel verder uniek maakt is de praktische leeromgeving die het biedt aan eerstejaars studenten van de Hotel Management School Maastricht. Onder leiding van professionals uit het werkveld experimenteren zij met begrippen als gastvrijheid, design en creativiteit. Harpert: “Ons motto is een optimale leeromgeving creëren in een echt realistisch hotel. Het kasteel verbindt gastvrijheid en historie met design en studenten.”

Belangrijke spelers

Blycolin steekt niet onder stoelen of banken dat zij trots is op een samenwerking als die met het Teaching Hotel. Naast de praktische kant - het leveren en wassen van het linnen - biedt het de mogelijkheid om de studenten van de hotelschool educatie te geven over linnen en het belang van goede housekeeping. Harpert: “De hotelschool hecht veel waarde aan een samenwerking met belangrijke spelers in het gastvrijheid werkveld. Het is van belang dat onze studenten van dichtbij producten, services en organisaties ervaren. Het is een plezierige samenwerking die ook kennis, scholing en onderzoek oplevert.”

Kwaliteit voorop

Gastvrijheid tot in de puntjes, dat is waar het hotel voor gaat. Kwaliteit en uitstraling zijn daarbij onmisbaar, vandaar dat er gekozen is voor een samenwerking met Blycolin. “We hebben erg goede ervaringen met de kwaliteit en duurzaamheid van het bed-, bad- en banqueting linnen. De kwaliteit en uitstraling past goed bij het Teaching hotel. We hebben gekozen voor een eenvoudig design, maar kwalitatief goed linnen”, aldus meneer van Seggelen.

Een mooi linnenverhaal

Met een carrière van bijna 40 jaar in de hospitality branche heeft meneer van Seggelen vele gebeurtenissen meegemaakt die hem zijn bijgebleven. Niets is nieuw meer, zou je zeggen. Toch zijn er memorabele momenten geweest die hij niet snel zal vergeten. “Ik heb ooit kolonel Gaddafi mogen ontvangen in ‘mijn’ hotel toen ik werkzaam was in Afrika. Na het staatsbanket in het hotel sliep hij niet in één van onze suites maar verkoos zijn zelf meegenomen Bedouin tent die in de tuin van het paleis van de koning was opgetrokken. Fantastisch!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: