Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

8 maart 2016 |
Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

Ter Marsch & Co Amsterdam heeft in Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant geopend waar goed vlees centraal staat. De
zaak is dagelijks geopend tot laat en is tevens de plek voor een goede kop koffie, lunch of borrel.

Meatlove
Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co. Sappige burgers van Schotse Angus beef, entrecote uit de dry-age kast, pulled pork van Berkshire Duke. Alles wat op de kaart staat heeft een eigen signatuur. Denk aan de huisgemaakte frieten met legendarische truffelmayonaise, gegrilde groene asperges met bearnaisesaus en Parmezaanse kaas en als borrelhap huisbereid buikspek. Ambachtelijk en dagvers zijn de kernwoorden en dat proeven gasten volgens de ondernemers terug in de vijf verschillende burgers ontwikkeld door culinair brein Olaf Oldenburg. De nieuwste aanwinst is The Royal Dutch. Een spectaculaire combinatie van dry-aged rib eye en Japans Wagyu vlees op een bedje van botersla, gegarneerd met gefermenteerde mini pickles, Spaanse ui, custard van Old Amsterdam, pancetta, Remeker crunch en ponzu sambiasaus. Met deze hamburger scoorde Ter Marsch & Co bij het World Food Championship in de Verenigde Staten de twaalfde plek van de wereld.

Fast casual dining
Ondernemer Pim de Lange werd door Hotel NH Carlton Amsterdam benaderd om gedurende een jaar het succesvolle burgerconcept te implementeren in het voormalige hotel-restaurant. Samen met Nynke Engels, tevens hotello uit Amsterdam, richt hij zich op de bewoners, werkenden en bezoekers van Amsterdam. Pim de Lange: “Met Ter Marsch & Co bieden we ‘fast casual dining’. Een laagdrempelig bar-restaurant met betaalbare, kwalitatieve gerechten en drankjes.” Het stoere interieur met een warme touch is door de ondernemers zelf ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Scheurwater/vandenHoven. Het biedt naar eigen zeggen een stukje Amsterdamse gezelligheid in hartje centrum. De bereiding in de open keuken is te volgen vanaf de straat.

Over Ter Marsch & Co
Ter Marsch & Co opende eind 2014 zijn eerste vestiging aan de bekende Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas-in-lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit gevestigd was, hoefde over de naam niet langer nagedacht te worden. Kort na de opening won de zaak de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels Beste Hamburger van Rotterdam en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om op 8 november 2015 deel te nemen aan de World Food Championship in Florida. Ter Marsch & Co Amsterdam is de tweede vestiging van het concept.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

Awards Duurzaamheid
Bucuti haalt als eerste resort wereldwijd een perfecte score bij Green Globe

Bucuti & Tara Beach Resort heeft ’s werelds eerste perfecte score van 100 punten gehaald bij Green Globe, het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel. Daarnaast heeft Bucuti & Tara wederom de certificering verkregen als CO2-neutraal resort en blijft het het eerste en enige energie-neutra ...

Hotelbouwplannen Internationaal
Louvre Hotels Group blijft uitbreiden: 10 nieuwe hotels

Ondanks de impact van COVID-19 op de internationale hotelindustrie, blijft Louvre Hotels Group (LHG) - de op één na grootste hotelgroep van Europa en een dochteronderneming van Jin Jiang International - haar netwerk in Europa ontwikkelen door tien '7 Days Premium’ hotels over ...

Columns
Column Tanja Seegers: Ik pas me aan

Ik fiets door prachtige groene wijngaarden en verlaten Franse dorpen. De wind waait door mijn haren. Heel even voel ik me zo vrij als een vogel. Een moment van geluk. Vrijheid; de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst het de mogelijkheid van groepen en individue ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: