The Hoxton bouwt zeven nieuwe Europese hotels

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen Hotelketens 18 oktober 2022
The Hoxton bouwt zeven nieuwe Europese hotels

The Hoxton is van plan om zijn wereldwijde gemeenschap uit te breiden, met zeven hotels die in de rij staan om voor het einde van 2023 in enkele van Europa's belangrijkste steden te openen. The Hoxton opent in december zijn vierde hotel in Londen in Shepherd's Bush, gevolgd door 12 interessante maanden met Brussel, Amsterdam (tweede hotel), Berlijn, Edinburgh, Wenen en Dublin, allemaal gepland voor begin 2024.

The Hoxton is naar eigen zeggen de afgelopen jaren steeds sterker geworden en heeft zijn portfolio van open-house designhotels in belangrijke steden in Europa en Noord-Amerika uitgebreid. Sinds de lancering in 2006 is de gemeenschap altijd de sleutel geweest tot The Hoxton, dat ernaar streeft een hoeksteen te zijn van de buurten die het een thuis noemt. Levendige lobby's vormen het kloppende hart van elk hotel, en zorgvuldig samengestelde lokale partnerschappen zorgen ervoor dat elk hotel aanvoelt als een authentieke weerspiegeling van zijn omgeving. Restaurant & bars die de moeite waard zijn om naar toe te gaan als local is de sleutel tot het succes van The Hoxton, wat neerkomt op bijna 50% van de omzet in sommige accommodaties, terwijl ervoor wordt gezorgd dat elke locatie evenzeer een bestemming is voor de lokale bevolking en buren als voor haar gasten en reizigers.

De aanstaande uitbreiding van The Hoxton weerspiegelt de sterke opleving die het heeft gezien sinds de uitdagingen van de pandemie, waarbij veel van zijn operationele eigenschappen prepandemische niveaus bereikten en record brekende restaurantinkomsten behaalden, wat enorm positief is terwijl de reisindustrie langzaam herstelt. Hoewel het merk met personeelswervingsproblemen werd geconfronteerd, zoals vele anderen in de horeca, heeft het alternatieve routes verkend om talent te vinden en is het er trots op samen te werken met Saira Hospitality voor de aanstaande opening van Shepherd's Bush, een briljant initiatief zonder winstoogmerk dat zoekt en leidt onontdekt talent uit kansarme milieus op via zijn pop-up hospitality-scholen. In de loop van 2022/2023 zal de uitbreiding van Hoxton meer dan 800 banen creëren in zijn Europese steden.

Shepherd's Bush - opening december 2022
Shepherd's Bush komt als de vierde Hoxton in de geboorteplaats van het merk en is de eerste keer dat het naar het westen trekt voor het in Oost-Londen geboren merk. Gelegen aan de noordkant op Shepherd's Bush green, in het kloppende hart van de eclectische en diverse wijk en goed gelegen voor White City en Portobello Road, zal het hotel 237 speels ontworpen slaapkamers hebben, Thais- Americana restaurant Chet's, een grote open lobby met vintage stoelen en gezellige hoekjes, een centrale omhullende bar en terras waar gasten kunnen genieten van cocktails en koffie, een zelfstandige, duurzaam gerichte winkel die de gemeenschap van dienst zal zijn.

Brussel - opening begin 2023
In een torengebouw in brutalistische stijl en het voormalige Europese hoofdkantoor van IBM, zal The Hoxton voor zijn Belgische debuut 198 op de jaren 70 geïnspireerde kamers hebben; een hoge lobby, bar en restaurant met dubbel plafondhoogte; een bar op het dak en een terras met een prachtig uitzicht over de stad; en vergader- en evenementenruimte The Apartment. Het hotel ligt ten noorden van het stadscentrum, dicht bij de Botanische Tuin en het noordelijke zakendistrict, en op loopafstand van de Grote Markt. Het gebouw zal ook de thuisbasis zijn van het coworking-merk van Working From_. Ennismore, dat momenteel vestigingen heeft in The Hoxton, Southwark (Londen) en The Hoxton, Chicago, met uitverkochte lidmaatschappen op beide locaties. Working From_ beslaat vier verdiepingen van het gebouw, met ‘open desks’, studio's, breakout-ruimtes en
gemeenschappelijke pantry's op elke verdieping. Het combineren van kantoorruimte, bestemmingsrestaurants en slaapkamers allemaal onder één dak is trouw aan The Hoxton's ecosysteembenadering van gastvrijheid.

Amsterdam (tweede hotel) — opening voorjaar 2023
Er komt een tweede The Hoxton in Amsterdam. Zie deze link voor meer info. 

Berlin — opening zomer 2023
The Hoxton zal worden gevestigd in Charlottenburg in West-Berlijn, een wijk die geliefd is om zijn eclectische eetcultuur en antiekwinkels, en op slechts een paar minuten van het populaire winkelgebied Kurfürstendamm (Ku'damm). Hier vestigt The Hoxton zich in een voormalig hotel, dat Ennismore Design Studio volledig zal transformeren, geïnspireerd door de buurt, die het hart vormde van de creatieve wedergeboorte van de stad tijdens de Gouden jaren twintig van Berlijn, om een dynamische bestemming te creëren in dit elegante deel van de stad. Berlijn krijgt 234 kamers in verschillende groottes, elk met op art nouveau geïnspireerde vormen, expressieve ontwerpdetails en zachte, vervaagde tinten; een open lobby, cocktailbar, restaurant en koffiebar; en The Apartment, een salon-geïnspireerde vergader- en evenementenruimte uit de jaren 20.

Edinburgh — opening zomer 2023
The Hoxton, dat zijn voetafdruk in het VK vergroot, zal in de zomer van 2023 in Edinburgh worden geopend en een opwindende toevoeging zijn aan Haymarket en de gastvrijheidsscene van de stad. De 211 kamers van het hotel zullen aan weerszijden van de straat worden verdeeld, verdeeld over 10 aan elkaar gestikte herenhuizen, met prachtige Georgische kenmerken die Ennismore Design Studio heeft gebruikt als achtergrond voor een ontwerpschema dat blokkleuren, subtiele texturen en lokaal geproduceerde materialen omvat . Naast de slaapkamers van het hotel, zal Edinburgh drie 'Hox Homes' bevatten: zelfstandige appartementen met drie slaapkamers die gasten volledige flexibiliteit en accommodatie voor een lang verblijf bieden - een populaire vraag in een stad met enorme toeristengolven met evenementen zoals Zoom. Het hotel zal ook een lobby, een restaurant en grote evenementenruimtes en een galerij omvatten, die veel opwindende lokale kansen bieden voor zo'n cultureel rijke stad.

Wenen — opening eind 2023
The Hoxton zal worden gevestigd in Stadtpark in een opvallend modernistisch gebouw uit de jaren 50 dat een interessante geschiedenis heeft als het voormalige hoofdkantoor van de Oostenrijkse Kamer van Koophandel. Deze geschiedenis zal worden weerspiegeld in het ontwerp, waarbij Ennismore Design Studio werkt aan het herstellen en terugwinnen van originele kenmerken van het gebouw, waarbij inspiratie uit de geschiedenis en lokale straten in hun ontwerpproces wordt verwerkt. Het hotel krijgt 196 slaapkamers, een ruime lobby en een koffiebar; een restaurant en terras; bar op het dak en zwembad; een kelder speakeasy; en vergader- en evenementenruimte The Apartment. Het zal ook de thuisbasis zijn van het auditorium voor evenementen, wat een opwindende primeur is voor The Hoxton en een nieuw huis voor live-entertainment in Wenen.

Dublin — opening begin 2024
The Hoxton debuteert in Ierland, waar anders dan in Dublin, en zal het voormalige Central Hotel en de iconische Library Bar restaureren, geïnspireerd door de originele ontwerpen en legendarische verhalen om een spannend nieuw hoofdstuk te beginnen voor het rode bakstenen erfgoedgebouw. Met een toplocatie aan Exchequer Street in het kloppende hart van de stad, op een steenworp afstand van Dublin Castle, Grafton Street en de eclectische George's Street Arcade, en enkele van de meest iconische pubs van de stad, belooft The Hoxton een opwindende nieuwe bestemming te worden voor locals en bezoekers, met rijke culturele samenwerkingen, warme en gastvrije open ruimtes en opvallend eten en drinken. Na de restauratie zal het hotel 129 kamers hebben, een open lobby, een café en een wijnbar, een restaurant en een muzieklocatie voor laat op de avond — een opwindende primeur voor het merk The Hoxton.

Overig nieuws