Themadag hotels: Kostenbesparing door uitbesteden

14 september 2009 |
Themadag hotels: Kostenbesparing door uitbesteden<

Alle hoteliers in Nederland kijken momenteel weer kritisch naar hun bedrijfs-processen. Na jaren van groei ervaren ze sinds eind vorig jaar een teruggang in de kamerbezetting en een daling van de gemiddelde kamerprijs. De huidige periode vraagt innovatieve en creatieve oplossingen van hoteliers om de moeilijke tijden te overleven. Eén ding is voor een ieder kraakhelder: het mag niet ten koste gaan van onze kernactiviteit: gastvrijheid.

Uitbesteden of zelf blijven doen?
Om u te helpen bij het maken van keuzes op het gebied van wel of niet uitbesteden organiseert de sector hotels op maandag 28 september 2009 de themadag Uitbesteden of zelf blijven doen?
Voor de pauze hoort u van Atse Koopmans van Kirkman Company wat u zou kunnen uitbesteden en wanneer dat interessant is voor uw bedrijf. Tevens behandelt hij de valkuilen van uitbesteden.
Vervolgens worden na de pauze een viertal voorbeelden van uitbesteden gepresenteerd. Het gaat hierbij om de thema's: uitbesteden van PR en marketing, uitbesteden van linnenbeheer, uitbesteden van systeembeheer, en uitbesteden van personeel.

Programma:
13.30-14.00 uur Ontvangst

14.00-14.05 uur Opening door dagvoorzitter Dick Vollenga

14.05-15.00 uur Wanneer moet en hoe kan je het beste uitbesteden? Atse Koopmans, Kirkman Company

15.00-15.30 uur Pauze

15.30-15.45 uur Uitbesteden van PR. Tessa aan de Stegge, USP Marketing PR

15.45-16.00 uur Uitbesteden van linnenbeheer. Marc van Boekholt, Blycolin

16.00-16.15 uur Uibesteden van systeembeheer. Martin van Straten, Van Hessen Automatisering

16.15-16.30 uur Uitbesteden van HRM. Harold Briels, Kolibrie Horeca Payrolling

16.30-16.45 uur Vragen en afronding door dagvoorzitter

16.45-17.30 uur Borrel

17.30-19.00 uur *Filevermijdend diner (op inschrijving via "Hans van der Kooij"
Aanmelden
Alle bij Koninklijke Horeca Nederland aangesloten hotels hebben gedetailleerde informatie over deze themadag ontvangen. Maar de dag is voor alle Nederlandse hoteliers uiterst nuttig en leerzaam.

Als u zich wilt aanmelden kan dat door een mail te sturen aan "hotels@horeca.org" Deelname aan het inhoudelijke programma en de borrel is gratis voor leden van Koninklijke Horeca Nederland. Aan deelname van het Filevermijdend diner zijn kosten verbonden.

We verwelkomen u graag maandag 28 september bij Hotel Restaurant Overbosch in Garderen.

Plan uw route

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: