Toename in hoogopgeleid personeel verwacht

20 juli 2009 |
Toename in hoogopgeleid personeel verwacht<

Steeds meer getalenteerde afgestudeerden zijn te porren voor een loopbaan in de gastvrijheid-industrie. Posities als bar-, restaurant- en hotelmanager worden sterker dan voorheen geambieerd. Volgens Debbie Simister, director of talent management and mobility bij Accor Asia Pacific, werken de vele loopbaankeuzes, de potentie om tot een aanzienlijk salaris te komen en de reismogelijkheden in het voordeel om te kiezen voor een carrière in de gastvrijheidindustrie. Steeds meer jonge carrièretijgers nemen vacatures uit de hospitality-industrie daarom mee in hun overwegingen.

In de afgelopen zes maanden zag Simister bij Accor een enorme stijging in het aantal sollicitatie-aanmeldingen. Volgens de director is de gatvrijheidindustrie "een sector waarvan men begint te erkennen dat hard werken je precies kan brengen waar je naar toe wilt. Men is tegenwoordig trots op het hebben van werk in de hospitality-sector. Er wordt actief naar een carrière in de hotellerie gezocht, omdat de sector de komst van jonge mensen omarmt. Daarnaast moedigt onze sector globale mobiliteit aan en is het leuk om in de branche te werken. Volgens Simister investeert Accor stevig om ervoor te zorgen dat de hele sector de beste mensen kan houden en nieuw talent uit andere sectoren kan aantrekken.

Hospitality Management, Frank Lindner



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Longread
Beste hotelier, vergeet wat er was en focus op wat er komen kan

Lang geleden stond er een hotel ergens in een binnenstad. De markante gevel pronkte trots naar de voorbijgangers. Het hotel stond er statig bij, en een tikkeltje chique zelfs, uitnodigend naar iedereen die er langsliep. Wie het hotel zag wilde naar binnen. Die gedachte gaf je kriebels in je buik, ni...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Interview Longread
Gasthoofdredacteur Roberto Payer interviewt Pieter Elbers

Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam, tevens gasthoofdredacteur van de septemberuitgave van Hospitality Management) en Pieter Elbers (CEO KLM) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Middenin die crisis, begin augustus, ontmoeten ze elkaar in het Waldorf Astoria in de hoofdstad...

Hotel & Recht
Rechten en plichten ten tijde van corona

Corona heeft een grote impact op het aantal gasten in hotels en de manier waarop in de hotels moet worden gewerkt. Thuiswerken is meestal geen mogelijkheid en daarom is een veilige werkplek extra belangrijk. Deze nieuwe situatie roept veel vragen op over de rechten van werkgevers maar ook van werkne...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Tech Branded Content
''Veel hotels kennen hun echte foodcost niet''

Nu de inkomsten onzeker blijven, is controle van de kosten belangrijker dan ooit. “Naar foodcost wordt echter weinig gekeken", merkt Carl Jacobs CEO van Apicbase op. “Terwijl het toch over 30 procent van je business gaat. Vaak zelfs meer, dat is problematisch.” Hotelketens en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: