Transfers binnen Hotel Okura

17 mei 2019 |

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen.

Per 17 mei neemt Femke Groeneveld-Weller naast haar huidige functie als commercial director ook de rol van deputy general manager op zich en verwerft daarmee een andere positie in het managementteam. Femke Groeneveld-Weller zette haar carrière in de gastvrijheidsindustrie in 2009 in Hotel Okura Amsterdam voort, na ruim 20 jaar werkervaring te hebben opgedaan in de internationale hotellerie. Ze werd toen aangesteld als director of conferences & events van Hotel Okura Amsterdam, voordat ze in 2011 werd benoemd tot commercial director en verantwoordelijk werd voor de commerciële strategie. Femke blijft in haar nieuwe rol eindverantwoordelijk voor de commerciële afdelingen van het hotel en neemt daarnaast de honneurs waar in afwezigheid van general manager Michiel Roelfsema.

Jos Pallandt heeft zijn sporen in het vijfsterren superior hotel ruimschoots verdiend. Hij heeft er sinds 2009 verschillende functies bekleed, waaronder assistant front office manager en assistant director of food & beverage. Met zijn benoeming tot director of rooms division treedt hij toe tot het managementteam van Hotel Okura Amsterdam. Per 1 mei is Jos Pallandt onder andere verantwoordelijk voor de afdelingen front office, conciërge, guest relations, beveiliging en housekeeping. Ook Okura’s wellness centre Nagomi Spa & Health valt onder zijn verantwoordelijkheid.

Tim Maathuis volgt Jos Pallandt op als assistant director of food & beverage. Tim Maathuis deed eerder ervaring op als conference and banqueting manager bij Landgoed De Wilmersberg en vervulde daarna verschillende functies bij het Conservatorium Hotel, waaronder die van assistant food and beverage manager.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
Gevoelig punt: “Misschien moeten werknemers ook wat inleveren”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

Tech
Opnieuw grote hack bij Marriott

De Amerikaanse hotelketen Marriott is alweer slachtoffer geworden van een hack. Hackers hebben namelijk toegang gekregen tot de gegevens van 5,2 miljoen gasten, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend op haar website. In 2018 kregen hackers al toegang tot de gegevens van 500 miljoen Marriott-gasten....

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: