Transfers binnen Hotel Okura

17 mei 2019 |

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen.

Per 17 mei neemt Femke Groeneveld-Weller naast haar huidige functie als commercial director ook de rol van deputy general manager op zich en verwerft daarmee een andere positie in het managementteam. Femke Groeneveld-Weller zette haar carrière in de gastvrijheidsindustrie in 2009 in Hotel Okura Amsterdam voort, na ruim 20 jaar werkervaring te hebben opgedaan in de internationale hotellerie. Ze werd toen aangesteld als director of conferences & events van Hotel Okura Amsterdam, voordat ze in 2011 werd benoemd tot commercial director en verantwoordelijk werd voor de commerciële strategie. Femke blijft in haar nieuwe rol eindverantwoordelijk voor de commerciële afdelingen van het hotel en neemt daarnaast de honneurs waar in afwezigheid van general manager Michiel Roelfsema.

Jos Pallandt heeft zijn sporen in het vijfsterren superior hotel ruimschoots verdiend. Hij heeft er sinds 2009 verschillende functies bekleed, waaronder assistant front office manager en assistant director of food & beverage. Met zijn benoeming tot director of rooms division treedt hij toe tot het managementteam van Hotel Okura Amsterdam. Per 1 mei is Jos Pallandt onder andere verantwoordelijk voor de afdelingen front office, conciërge, guest relations, beveiliging en housekeeping. Ook Okura’s wellness centre Nagomi Spa & Health valt onder zijn verantwoordelijkheid.

Tim Maathuis volgt Jos Pallandt op als assistant director of food & beverage. Tim Maathuis deed eerder ervaring op als conference and banqueting manager bij Landgoed De Wilmersberg en vervulde daarna verschillende functies bij het Conservatorium Hotel, waaronder die van assistant food and beverage manager.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: