Unieke foto-expositie Volkshotel

27 januari 2015
Unieke foto-expositie Volkshotel

Het Amsterdamse Volkshotel is een plek waar 24 uur per dag leven is. Of je nu komt om te drinken, werken, slapen of feesten... Het gebouw is op veel
verschillende manieren te ervaren. Om die reden heeft het hotel kunstenaars Dennis Duijnhouwer, Astrid Verhoef en Noël Loozen en een groot aantal bezoekers gevraagd hun Volkshotelervaringen gedurende 24 uur vast te leggen. De verrassend verschillende resultaten zijn te zien vanaf vrijdag 30 januari, inclusief wereldpremière van de nu al beruchte klaagvideo van Noël Loozen.



*Bijzondere foto's*
24hrs The Exhibition toont tientallen bijzondere foto’s van de verschillende fotografen.Dansen in een winkelwagen, armen vol tatoeages en een fakkel op het dakterras... Fotograaf Dennis Duijnhouwer toont Volkshotel tijdens het openingsweekend afgelopen zomer, in een voor hem typerende rauwe, documentairestijl - volledig analoog geschoten.



Fotograaf Astrid Verhoef verbeeld haar associaties met de verschillende plekken in het gebouw. Het resultaat is een geënsceneerde, soms surrealistische weergave van de werkelijkheid, variërend van een bijzondere ontmoeting met Volkshotels favoriete huisdier Danny the Deer tot vliegende

Kunstenaar Noël Loozen koos voor een conceptuele benadering. Geïnspireerd door het woord ‘Volks’ kwam hij uit bij iets waar het Nederlandse volk dol op is: klagen. Begin januari nam hij 24 uur lang klachten in ontvangst in Volkshotel. Het geklaag inspireerde de kunstenaar tot het maken van een reeks gestileerde foto’s en een videoregistratie van de meest verrassende, absurde en/of mooie klachten. De video wordt tijdens de opening voor het eerst aan het publiek vertoond.



Ook de gasten en het personeel van Volkshotel drukken hun stempel op de expositie. 24hrs Volkshotel vertoont de 150 mooiste foto’s die ‘het volk’ maakte met een analoge Lomography camera. Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders, dandy's, kunstenaars en nachtvlinders; een creatieve plek waar 24 uur per dag leven is. In Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Met Werkplaats (café & flexwerkplekken), Doka (nachtelijke cocktailbar), Canvas (club & restaurant), Broedplaats VKG (85 werkruimtes voor creatieven) en 172 hotelkamers, heeft het oude Volkskrantgebouw veel meer te bieden dan alleen een bed voor toeristen. De redelijke prijzen en toegankelijke sfeer maken Volkshotel een plek voor iedereen.



*24hrs Volkshotel: The Exhibition*
Opening: Vrijdag 30 januari 18.00-22.00
Muziek door Rookruimte en FOX & MINK
Daarna nog te zien: zaterdag 31 januari & zondag 1 februari 12.00-18.00



Overig nieuws