Van Dijk nieuwe chef-kok De Kersentuin

14 januari 2011 |
Van Dijk nieuwe chef-kok De Kersentuin

Michel van Dijk is benoemd tot chef-kok van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam, waar hij de afgelopen vijf jaar al werkzaam was als Souschef. Van Dijk volgt Marcel de Leeuw op, die per 1 maart een nieuwe uitdaging aangaat.

Nieuwe 'sous' geen onbekende
Van Dijk’s functie als Souschef wordt ingevuld door Stephan Beld. Ook hij werkte al twee jaar samen met De Leeuw en Van Dijk.

Vaste koers
Michel van Dijk startte zijn loopbaan in De Kersentuin als chef de parti en werkte de afgelopen vijfenhalf jaar als souschef nauw samen met Marcel de Leeuw.
Met de benoemingen van Michel van Dijk en Stephan Beld continueert het restaurant de ingeslagen culinaire weg en het kwaliteitsniveau.

Unaniem besluit
“Alle afdelingshoofden waren unaniem van mening dat Michel de opvolger van Marcel de Leeuw moest zijn toen de kwestie afgelopen november aan de orde kwam,” stelt Ed Jongen, general manager van het Bilderberg Garden Hotel, waarvan Restaurant De Kersentuin een onderdeel is. De benoemingen van Michel van Dijk en Stephan Beld (die terugkeert naar De Kersentuin, waar hij eerder al twee jaar samenwerkte met De Leeuw en Van Dijk) hebben het volste vertrouwen van Marcel de Leeuw, die gedurende zijn carrière bij De Kersentuin de titel SVH Meesterkok behaalde.

Speciaal menu ter introductie
“Het team van De Kersentuin is jong, dynamisch en kookt met passie. Frans, eerlijk, biologisch en alles vers en bij voorkeur met lokale producten,” aldus Ed Jongen. “Dat die koers niet zal veranderen, komt straks onder meer tot uiting in een introductiemenu van Michel in april.”

Op de foto: Michel (links) en Marcel.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: