Video-on-demand is verleden tijd

21 september 2015
Video-on-demand is verleden tijd

Ooit kon er met video-on-demand goed verdiend worden binnen de hotellerie, maar nu Wi-Fi sneller wordt en de bandbreedte toeneemt, komen
hoteliers tot de conclusie dat het verdienmodel faalt.

*Streaming*
Het einde van 'adult video-on-demand' heeft een financiële achtergrond en ook mainstream on-demand video's hebben maar een kleine impact op de revenue. Tijd om een partnership met streaming services aan te gaan.

*Netflix*
Netflix en Hulu hebben al bewezen een goed alternatief te bieden voor kabel- en satellietbedrijven. Nu is de hotellerie aan de beurt. Gasten willen immers sneller internet voor het streamen van de eigen content, en nu aan deze vraag wordt voldaan is er geen enkele hindernis om niet in zee te gaan met dergelijke partijen.

*Uitfaseren*
Hilton Worldwide Holdings heeft al aangekondigd om de adult on-demand video's uit te faseren uit alle properties. Marriott ging Hilton in 2011 al voor. Natuurlijk waren er ook maatschappelijke bewegingen die het aanbieden van erotische films in hotels bevochten, maar de financiële achtergrond speelde ongetwijfeld ook een grote rol. Uiteindelijk zal Hilton alle video-on-demand uitfaseren, daarover is geen twijfel mogelijk.

*Overbodig*
Met de komst van portable devices die eigen content kunnen streamen is video-on-demand overbodig geworden. De gast kan Netflix bekijken op de eigen tablet, telefoon of laptop en ook erotisch materiaal wordt op de eigen devices bekeken. Wanneer de gast maar wil en waar de gast maar wil. De enige belemmering is de sterkte van de Wi-Fi verbinding.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws