Vijf jaar Logis Hotels in Nederland

9 december 2016 | Jorien Slager

Logis Hotels viert haar vijfjarig bestaan in Nederland. De van origine Franse keten van onafhankelijke hotel-restaurants beschikt in Nederland over 18 leden. Logis Hotels is vertegenwoordigd in 8 provincies, met accommodaties van Hoogezand tot Valkenburg en van Schoorl tot Barchem. De kleinschalige hotels bieden de internationale én Nederlandse vakantieganger een sfeervol en persoonlijk alternatief. Met prestigieuze culinaire onderscheidingen en nieuwe producten zoals Maison by Logis, Insolite by Logis en Logis Uitjes, is Logis Hotels klaar voor een succesvol nieuw jaar op de Nederlandse markt.

Persoonlijke service

Logis Hotels richt zich specifiek op vakantiegangers die kiezen voor een bestemming buiten de gebaande paden, mét persoonlijke service: “Onze hoteliers zijn letterlijk de gastheer en gastvrouw: bij aankomst in onze hotels wordt je hartelijk welkom geheten door een vast team. Van tips over de mooiste fietsroutes en leukste markten tot het reserveren van tickets voor een uitverkocht festival: Logis Hotels behoort tot de lokale incrowd, een absolute meerwaarde voor onze gasten”, aldus Wim Wildeboer National Account Manager Logis Hotels Nederland. “Van de organisatie van het Wereldkampioenschap Tafel IJshockey in Strandhotel Camperduin komende zomer tot wandeltochten onder leiding van een boswachter bij Logis Hotel de Brabantse Biesbosch: onze hoteliers zijn de smaakmakers van het hotel. En dat weten onze gasten te waarderen, Logis Hotels kan rekenen op een groot aantal repeat visitors”, aldus Wildeboer.

Logis Hotel van het Jaar

Logis Restaurant-Hotel de Tuinkamer, onder leiding van Jos en Ria Weel, sleepte de titel Logis Hotel van het Jaar 2016 in de wacht. “Wij zijn overdonderd door deze prachtige onderscheiding. Wij gaan alles op alles zetten om in het komende jaar onze titel meer dan waard te maken, richting onze gasten én onze collega’s!”, aldus Jos Weel. De Tuinkamer neemt het stokje over van Logis Hotel Lunia in Oldeberkoop (2015). “Alle Logis Hotels zijn familiebedrijven of in handen van ondernemers pur sang. Met de titel Logis Hotel van het Jaar willen wij de fantastische vakmensen achter het hotelsucces extra in het zonnetje zetten”, aldus Wildeboer.

Culinair toptalent van eigen bodem

Onder leiding van Gillles Goujon, een gerenommeerde Franse chef-kok met maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam en lid van de gerenommeerde Meilleurs Ouvriers de France, heeft een team van culinaire topjournalisten de gastronomische kwaliteit van het internationale Logis Hotels netwerk beoordeeld, waaronder de Nederlandse restaurants. Niet alleen het culinaire aspect van de hotel-restaurants werd beoordeeld, ook de kwaliteit van de service, de sfeer en de inrichting werden gerecenseerd. Logis Hotel Restaurant De Bokkepruik en Logis Restaurant-Hotel De Tuinkamer prolongeerden de titel Table Distinguée.

Nieuwkomer Clemens Kuipers, chef-kok van Logis Hotel de Zwaan in Delden, werd bekroond met Vier Stoofpotjes voor veelbelovend talent. “Dit is een fantastische beloning voor ons team en een extra motivatie om onze gasten in 2017 verder te overtuigen van onze culinaire plannen”, aldus Kuipers.

Stem van het MKB

Logis Hotels heeft zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de Nederlandse hospitality branche. Als lid van de Directie Overleg Ketenbedrijven brengt Logis Hotels de stem van de lokale ondernemer over, met succes. “Logis Hotels is voor ons van wezenlijk belang als de stem van het MKB binnen Horeca Nederland“, aldus Hans van der Kooij, sectormanager Koninklijke Horeca Nederland. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: