Vijf jaar Logis Hotels in Nederland

9 december 2016 | Jorien Slager
Vijf jaar Logis Hotels in Nederland

Logis Hotels viert haar vijfjarig bestaan in Nederland. De van origine Franse keten van onafhankelijke hotel-restaurants beschikt in Nederland over 18 leden. Logis Hotels is vertegenwoordigd in 8 provincies, met accommodaties van Hoogezand tot Valkenburg en van Schoorl tot Barchem. De kleinschalige hotels bieden de internationale én Nederlandse vakantieganger een sfeervol en persoonlijk alternatief. Met prestigieuze culinaire onderscheidingen en nieuwe producten zoals Maison by Logis, Insolite by Logis en Logis Uitjes, is Logis Hotels klaar voor een succesvol nieuw jaar op de Nederlandse markt.

Persoonlijke service

Logis Hotels richt zich specifiek op vakantiegangers die kiezen voor een bestemming buiten de gebaande paden, mét persoonlijke service: “Onze hoteliers zijn letterlijk de gastheer en gastvrouw: bij aankomst in onze hotels wordt je hartelijk welkom geheten door een vast team. Van tips over de mooiste fietsroutes en leukste markten tot het reserveren van tickets voor een uitverkocht festival: Logis Hotels behoort tot de lokale incrowd, een absolute meerwaarde voor onze gasten”, aldus Wim Wildeboer National Account Manager Logis Hotels Nederland. “Van de organisatie van het Wereldkampioenschap Tafel IJshockey in Strandhotel Camperduin komende zomer tot wandeltochten onder leiding van een boswachter bij Logis Hotel de Brabantse Biesbosch: onze hoteliers zijn de smaakmakers van het hotel. En dat weten onze gasten te waarderen, Logis Hotels kan rekenen op een groot aantal repeat visitors”, aldus Wildeboer.

Logis Hotel van het Jaar

Logis Restaurant-Hotel de Tuinkamer, onder leiding van Jos en Ria Weel, sleepte de titel Logis Hotel van het Jaar 2016 in de wacht. “Wij zijn overdonderd door deze prachtige onderscheiding. Wij gaan alles op alles zetten om in het komende jaar onze titel meer dan waard te maken, richting onze gasten én onze collega’s!”, aldus Jos Weel. De Tuinkamer neemt het stokje over van Logis Hotel Lunia in Oldeberkoop (2015). “Alle Logis Hotels zijn familiebedrijven of in handen van ondernemers pur sang. Met de titel Logis Hotel van het Jaar willen wij de fantastische vakmensen achter het hotelsucces extra in het zonnetje zetten”, aldus Wildeboer.

Culinair toptalent van eigen bodem

Onder leiding van Gillles Goujon, een gerenommeerde Franse chef-kok met maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam en lid van de gerenommeerde Meilleurs Ouvriers de France, heeft een team van culinaire topjournalisten de gastronomische kwaliteit van het internationale Logis Hotels netwerk beoordeeld, waaronder de Nederlandse restaurants. Niet alleen het culinaire aspect van de hotel-restaurants werd beoordeeld, ook de kwaliteit van de service, de sfeer en de inrichting werden gerecenseerd. Logis Hotel Restaurant De Bokkepruik en Logis Restaurant-Hotel De Tuinkamer prolongeerden de titel Table Distinguée.

Nieuwkomer Clemens Kuipers, chef-kok van Logis Hotel de Zwaan in Delden, werd bekroond met Vier Stoofpotjes voor veelbelovend talent. “Dit is een fantastische beloning voor ons team en een extra motivatie om onze gasten in 2017 verder te overtuigen van onze culinaire plannen”, aldus Kuipers.

Stem van het MKB

Logis Hotels heeft zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de Nederlandse hospitality branche. Als lid van de Directie Overleg Ketenbedrijven brengt Logis Hotels de stem van de lokale ondernemer over, met succes. “Logis Hotels is voor ons van wezenlijk belang als de stem van het MKB binnen Horeca Nederland“, aldus Hans van der Kooij, sectormanager Koninklijke Horeca Nederland. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: