Vijf Nederlandse hotels bij beste duizend hotels van de wereld

Auteur: redactie
Awards 3 juli 2023
Vijf Nederlandse hotels bij beste duizend hotels van de wereld Het Waldorf Astoria Amsterdam

La Liste staat bekend om de Top 1000 van beste restaurants die het bedrijf sinds 2015 uitgeeft. Sinds dit jaar is er echter ook een Top 1000 van beste hotels in de wereld en vijf Nederlandse hotels hebben een plekje op de lijst weten te veroveren. Het Waldorf Astoria Amsterdam kan met een (gedeelde) negende plek de hoogste notering overleggen.

De lijst van La Liste wordt, net als de restaurant-ranking van het bedrijf, niet vastgesteld door bijvoorbeeld een vakjury die zelf bij hotels langsgaat. Het bedrijf baseert zijn Top 1000 op een combinatie van de cijfers die gasten aan hotels uitdelen op websites van OTA’s, recensies in vak- en reisbladen, nieuwsberichten en reisgidsen. Aan de hand van deze criteria worden door een algoritme, dat ook de kwaliteit van een bron meeweegt, punten uitgedeeld. Het maximum dat een hotel kan verdienen is honderd punten.

Het Belmond Hotel Cipriani in Italië is volgens de lijst van La Liste het beste hotel van de wereld. Het in Venetië gelegen hotel heeft een bijna perfecte score van 99,75 punten uit 100. Het Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal, The Peninsula Chicago en Cheval Blanc St-Barth Isle De France staan met 99,5 punten op een gedeelde tweede plek. De gedeelde derde plek wordt bezet door acht verschillende hotels.

Het Waldorf Astoria Amsterdam heeft 96 punten gekregen en staat daardoor met 41 andere hotels op een gedeelde 9e positie op de lijst van La Liste. Vier andere Nederlandse hotels hebben een plaats in de Top 1.000 gekregen: The Hoxton Amsterdam (91 punten), het Conservatorium Hotel (91 punten), Hotel Okura Amsterdam (90,5 punten) en het Ambassade Hotel (90 punten).

Beeldmateriaal: Perskit Hilton

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws