Hotel Okura en Brouwerij Homeland slaan handen ineen voor zomers bier

Auteur: Redactie
Ondernemen Drinks 15 juni 2023
Hotel Okura en Brouwerij Homeland slaan handen ineen voor zomers bier

Hotel Okura Amsterdam en Brouwerij Homeland hebben opnieuw de handen ineengeslagen en een bier gelanceerd. Na de eerdere Okura Tripel, die in november 2022 op de markt werd gebracht, is het nu de beurt aan Okura Wit. Het Okura Hotel spreekt van een zomers witbier, met een frisse, zachte en volle smaak.

De smaak van het bier is bepaald door brouwmeester Wietse Postma van Homeland en executive-chefs Masanori Tomikawa, van Yamazato*, en Arjan Speelman, van Ciel Bleu**. Tomikawa heeft ervoor gekozen om Okura Wit te verrijken met de sudachi, een Japanse citrusvrucht. Speelman voegt met de timurbes juist een kruidige noot toe.

“We zijn bijzonder verheugd om deze nieuwe co-creatie te lanceren”, vertelt Jacco den Hartog, Commercieel verantwoordelijke van Brouwerij Homeland. “Tijdens het maakproces voeren passie voor ambacht en kwaliteit de boventoon. Die gemeenschappelijke passie proef je terug in Okura Wit.”

Jeroen Taillie, Food & Beverage Director van Hotel Okura, voegt toe: “De seizoenen spelen een belangrijke rol in ons culinaire aanbod. Met Okura Wit verwelkomen en vieren we een mooie zomer. Onze executive-chefs hebben met deze co-creatie een kwalitatief hoogstaand en fris bier gecreëerd voor op het terras.”

Fotografie: Okura

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws