Graziano Pellè opent hotel Mainport

27 november 2013 |
Graziano Pellè opent hotel Mainport<

Voetballer Graziano Pellè heeft het nieuwe hotel Mainport in Rotterdam officieel geopend. Mainport is het eerste vijfsterren hotel van de Nederlandse hotelgroep Inntel Hotels. Op
de kade, aan de Leuvehaven gaf de voetballer samen met general manager Hans van Schaick, het startschot voor een schouwspel van licht, muziek en waterdansers in de Leuvehaven.

Groot compliment
General manager Hans van Schaick is apetrots op Mainport. “We zijn jarenlang bezig geweest met een team van mensen om er voor te zorgen dat Mainport een onderscheidend hotel is. Ik geloof dat die opzet zeer geslaagd is. We krijgen enorm veel complimenten over het personeel, de inrichting, geur, muziek en ga zo maar door. Al in de eerste weken sprak ik gasten vanuit Mexico die in het hotel verbleven terwijl ze nog nooit van Rotterdam hadden gehoord. Gasten die speciaal voor je hotel komen ongeacht waar het staat; een groter compliment kan je niet krijgen.”

Schakel stad en haven
Mainport is het eerste vijfsterren hotel van de Nederlandse hotelgroep Inntel Hotels. Het gebouw, ontworpen door MAS Architectuur, vormt door de glasgevels aan de kant van de historische Leuvehaven de schakel tussen stad en haven. Ook Feran Thomassen, binnenhuisarchitect, haalde zijn inspiratie uit de maritieme geschiedenis van Rotterdam. Iedere etage in Mainport, ‘gateway to the World’, is geïnspireerd op een ander continent. Daardoor verschillen per etage het kleurgebruik en de patronen, en wordt ook het designmeubilair van onder andere Moroso, B&B Italia, Montis en Vitra in verschillende uitvoeringen gebruikt.

Restaurant Down Under en Cocktailbar on The Rocks
Mainport beschikt over 215 kamers en suites. Het hotel heeft een sterke focus op welzijn door Spa Heaven met Finse sauna, Turks stoombad, behandelkamers en traditionele hamam en door luxe faciliteiten in de kamer, zoals whirlpool, privĂŠ sauna en/of Jacuzzi voor het raam. Restaurant Down Under en Cocktailbar on The Rocks horen ook tot het assortiment van het hotel.

Door Myrtille Vromans


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Ondernemen
Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl veel hotels de deuren dicht hadden, werd achter die gesloten deuren een plan gesmeed om het hotel vol te krijgen na de lockdown. Want het moest vo...

Economie
De stad, de kust en landelijk, werelden van verschil

Het zijn roerige tijden voor hoteliers, dat is bekend. Maar toch zijn de gevolgen van de Covid-19 crisis heel verschillend, sommige landelijke hotels en hotels aan de kust draaien in 2020 zelfs een beter jaar in vergelijking met vorig jaar. En een ding is duidelijk, de stadshotels die jarenlang mooi...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: