Volkshotel start artistiek project

11 augustus 2014
Volkshotel start artistiek project

Het net geopende Volkshotel gaat het experiment aan door te starten met haar eerste artist in residency project: Project Unexpected. Drie jonge, internationale kunstenaars
nemen in augustus twee weken intrek in het hotel om nieuw werk te creëren. Met dit artistieke experiment biedt Volkshotel jonge, opkomende kunstenaars een internationaal publiek. 29 augustus opent de expositie waarin het resultaat wordt tentoongesteld.

*Ontmoetingsplek*
In het Volkshotel komen reizigers, Amsterdammers en bezoekers samen om te eten, drinken, werken, feesten en van kunst en cultuur te genieten. Met Project Unexpected wil het Volkshotel haar functie als ontmoetingsplek uitbreiden door een platform te bieden aan jong talent. Door kunstenaars op locatie te laten werken wordt hun werk onder de aandacht gebracht bij een onverwacht publiek.

*Project Unexpected*
De functie van het Volkskrantgebouw is door de jaren heen verandert, van hoofdkantoor van het dagblad tot broedplaats en Volkshotel. Het gebouw blijft bestaan, maar de invulling, het gebruik en de betekenis van de plek veranderen continue. Deze eerste editie van Project Unexpected staat daarom in het teken van de sociale dimensie van het hotel, het gebruik van de ruimte, mensen, culturen en sfeer.

*Kunstenaars*
Het Volkshotel heeft in samenwerking met curator Alexandra Landrè gekozen voor de volgende kunstenaars: Jana Babincova (Prague, CZ), Sighle Bhreathnach-Cashell (Belfast, IR) en Marcel Hiller (Keulen, DE). Gedurende twee weken worden ze voorzien van kost, inwoning, werkmateriaal en -ruimte. De kunstenaars krijgen carte blanche, het enige verzoek dat ze meekrijgen is zich te laten inspireren door het gebouw en de ontmoetingen die daar plaatsvinden.

*Expositie*
Het project wordt afgesloten met een expositie waarvan de inhoud - gezien de insteek van het project - vooralsnog niet is vastgesteld. De expositie wordt geopend op 29 augustus en is daarna gedurende een week gratis toegankelijk voor publiek.

"*Meer lezen over het Volkshotel? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=volkshotel&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws