Waar is de hotelkoffie het duurst?

26 oktober 2015
Waar is de hotelkoffie het duurst?

Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38
betalen Het duurste kopje koffie wordt gedronken in het Zuid-Koreaanse Seoul met een gemiddelde prijs van € 8,53.

*De goedkoopste landen*
Nederland valt net buiten de top 10-landen met het goedkoopste kopje koffie in hotels met € 3,41 per bakkie. Of je nu een voorzichtige eerste afdaling op de ski’s maakt in de Alpen, op een bijzondere stedentrip bent in wereldstad New York of verdwaalt in de prachtige oude straten van Rome, overal ter wereld kun je koffie bestellen. De prijs die je betaalt voor deze dagelijkse dosis cafeïne verschilt nog wel eens per stad. De Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com™ brengt jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd in kaart. En wat blijkt? Voor een goedkoop bakkie kun je het beste terecht bij hotels in Bogotá, Rio de Janeiro en Mexico-Stad.

*€ 1,38 voor een goed kopje koffie*
Met een gemiddelde prijs van € 1,38 blijkt een hotelgast het minst te betalen voor een kopje koffie in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Dit land staat dan ook bekend om haar rijke koffieplantages en goede koffie. Ook in Brazilië weten ze hoe ze koffie moeten maken en is de verkoopprijs relatief laag. In Rio de Janeiro ben je € 1,80 kwijt voor een vers kopje koffie. Mexico-Stad sluit de top 3 met een gemiddelde prijs van € 2,17.

*Nederland op plek 11*
Alle drie de landen liggen in de zogeheten koffiegordel en staan bekend om de 100% Arabica koffie, die ze serveren. Opmerkelijk is dat de rest van de top 10 wordt gevuld met landen, die niet direct veel koffie produceren, maar wel veel consumeren. Denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse koffietentjes of de hippe barista’s uit Berlijn. Een Nederlands kopje koffie kost gemiddeld € 3,41 en valt daarmee net buiten de top 10, namelijk op plek 11.

*Duurdere koffie in Azië*
De duurdere kopjes koffie drink je in Aziatische landen, zoals het Zuid-Koreaanse Seoul (€ 8,53). Ook in de Japanse hoofdstad Tokyo (€ 7,50) en de Chinese hoofdstad Beijing (€ 6,74) kun je een flinke rekening verwachten voor je bakkie pleur.

*Top 10 landen met het goedkoopste kopje koffie in hotels*

Bogotá, Colombia (€ 1,38)
Rio de Janeiro, Brazilië (€ 1,80)
Mexico-Stad, Mexico (€ 2,17)
Dublin, Ierland (€ 2,88)
Madrid, Spanje (€ 2,92)
Rome, Italië (€ 2,96)
Buenos Aires, Argentinië (€ 3,10)
Toronto, Canada (€ 3,10)
Berlijn, Duitsland (€ 3,20)
New Delhi, India (€ 3,40)

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws