Wat is er te doen op de BBB?

19 januari 2012 |
Wat is er te doen op de BBB?<

Een bezoek aan de BBB staat niet alleen garant voor het opdoen en onderhouden van contacten. Ook kan men er terecht voor inspiratie en kennisverrijking. Onder andere de uitgebreide programma’s van het BBB Theater, Columbus Plein en Stichting Europa Culinair dragen hieraan bij.

BBB Theater
Het BBB Theater heeft dit jaar zijn primeur. Diverse partners bieden er gedurende de gehele dag een uitgebreid programma rondom belangrijke onderwerpen in de hotel-, restaurant-, café/bar/discotheek- en fastservicesector. Horecaondernemers zullen er ‘getriggerd’ worden om over hun bedrijfsformule na te denken!

Columbus Plein
Het Columbus Plein is een smeltkroes van creativiteit en inspiratie. Opmerkelijke concepten, waaronder die van de vier finalisten van de Columbus Trofee 2012, trekken er de aandacht. Gedurende de vier beursdagen vinden hier Catwalk Shows, (besloten) bijeenkomsten en netwerkborrels plaats. Ook de opening van deze 58e editie van de BBB vindt plaats op het Columbus Plein. Tijdens de opening geeft de bekende schrijver Ronald Giphart een presentatie over ‘eten, drinken en slapen bij grote sterrenkoks’. Daarnaast vraagt hij René Hanssen (Algemeen Directeur MECC Maastricht) en Lodewijk van der Grinten (Directeur Koninklijke Horeca Nederland) naar hun ervaringen op dit gebied en hun visie voor het komende jaar.

Stichting Europa Culinair
Voor alweer het 33e jaar op rij organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) ‘Le Grand Concours Culinaire International Maastricht’. Niet alleen kunnen deze kook- en serveerwedstrijden bepalend zijn voor de loopbanen van de deelnemers. Ook beursbezoekers weten het kookpodium in groten getale te vinden. Niet voor niets scouten vooraanstaande chefs hier hun nieuw talent. Zien en gezien worden is dan ook het motto!

De wedstrijden gaan dagelijks rond 10.00 uur van start op het SEC-kookpodium. Rond 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het BBB Theater.

Op het kookpodium van SEC wordt gestreden om de volgende prijzen:
Maandag 30 januari 2012
Tuscho Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen van horeca dagvakscholen.
Dinsdag 31 januari 2012
Ecolab Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen in de praktijk.
Woensdag 1 februari 2012
Lebouille Valkenburg Grand Prix Wisseltrofee, Cuisine Internationale en serveren gastheer / gastvrouw
Oester Trofee, premier Nederlands Kampioenschap ‘Oesters Openen’. Aanvang 15.00 uur.
Donderdag 2 februari 2012
Daily Fresh Food B.V. Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen van VMBO gastheer / gastvrouw opleidingen.

Maandag 30 januari 2012
Bierproeverij onder leiding van bierspecialist en Proost!-journalist Sander van Werkhoven
Dinsdag 31 januari 2012
Ochtend:
Baristaworkshop door barista en koffiegek Jeroen Veldkamp (Douwe Egberts)
Middag
Workshop cocktails maken, verzorgd door Mikael Eman (oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail)
Woensdag 1 februari 2012
Ochtend
Baristaworkshop door barista en koffiegek Jeroen Veldkamp (Douwe Egberts)
Middag
Workshop cocktails maken, verzorgd door Mikael Eman (oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail)
Donderdag 2 februari 2012
Netwerkbijeenkomst (voor relaties)

Koninklijke Horeca Nederland
Met ‘Grenzeloos Gastvrij’ als centraal thema verzorgt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dagelijks sessies in het BBB Theater. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Social Media, waaronder Hyves, Twitter en Foursquare o.a. door KLM, Hyves.
- Alcohol en Jeugd
- Ondernemersdossier
- Domeindiscussie

De meerwaarde van Biologisch en Streekproducten op de menukaart
Inspirator, doener en denker Eric van Veluwen brengt, aan de hand van actuele gebeurtenissen en voorbeelden, onderstaande onderwerpen op humoristische wijze ter sprake:
• Bezieling en de kansen die er zijn met het gebruik van biologische producten en streekproducten (transparantie, smaak, herkenbaar, gezondheid en eerlijk betaald)
• Het gebruik en de aandacht voor streekproducten en biologische ingrediënten in de keuken.
• De voor- en nadelen van streekproducten en de manier waarop men zichzelf moet blijven ontwikkelen en trainen om met positiviteit en creativiteit invulling te geven aan een duurzame bedrijfsvoering.
• De mythe dat biologisch en streekgebonden inkopen duurder is, wordt ontkracht.
• Tegen welke problemen lopen de chefs van nu tegen bij hun zoektocht naar streekproducten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: