Wat is er te doen op de BBB?

19 januari 2012 |
Wat is er te doen op de BBB?<

Een bezoek aan de BBB staat niet alleen garant voor het opdoen en onderhouden van contacten. Ook kan men er terecht voor inspiratie en kennisverrijking. Onder andere de uitgebreide programma’s van het BBB Theater, Columbus Plein en Stichting Europa Culinair dragen hieraan bij.

BBB Theater
Het BBB Theater heeft dit jaar zijn primeur. Diverse partners bieden er gedurende de gehele dag een uitgebreid programma rondom belangrijke onderwerpen in de hotel-, restaurant-, café/bar/discotheek- en fastservicesector. Horecaondernemers zullen er ‘getriggerd’ worden om over hun bedrijfsformule na te denken!

Columbus Plein
Het Columbus Plein is een smeltkroes van creativiteit en inspiratie. Opmerkelijke concepten, waaronder die van de vier finalisten van de Columbus Trofee 2012, trekken er de aandacht. Gedurende de vier beursdagen vinden hier Catwalk Shows, (besloten) bijeenkomsten en netwerkborrels plaats. Ook de opening van deze 58e editie van de BBB vindt plaats op het Columbus Plein. Tijdens de opening geeft de bekende schrijver Ronald Giphart een presentatie over ‘eten, drinken en slapen bij grote sterrenkoks’. Daarnaast vraagt hij René Hanssen (Algemeen Directeur MECC Maastricht) en Lodewijk van der Grinten (Directeur Koninklijke Horeca Nederland) naar hun ervaringen op dit gebied en hun visie voor het komende jaar.

Stichting Europa Culinair
Voor alweer het 33e jaar op rij organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) ‘Le Grand Concours Culinaire International Maastricht’. Niet alleen kunnen deze kook- en serveerwedstrijden bepalend zijn voor de loopbanen van de deelnemers. Ook beursbezoekers weten het kookpodium in groten getale te vinden. Niet voor niets scouten vooraanstaande chefs hier hun nieuw talent. Zien en gezien worden is dan ook het motto!

De wedstrijden gaan dagelijks rond 10.00 uur van start op het SEC-kookpodium. Rond 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het BBB Theater.

Op het kookpodium van SEC wordt gestreden om de volgende prijzen:
Maandag 30 januari 2012
Tuscho Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen van horeca dagvakscholen.
Dinsdag 31 januari 2012
Ecolab Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen in de praktijk.
Woensdag 1 februari 2012
Lebouille Valkenburg Grand Prix Wisseltrofee, Cuisine Internationale en serveren gastheer / gastvrouw
Oester Trofee, premier Nederlands Kampioenschap ‘Oesters Openen’. Aanvang 15.00 uur.
Donderdag 2 februari 2012
Daily Fresh Food B.V. Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen van VMBO gastheer / gastvrouw opleidingen.

Maandag 30 januari 2012
Bierproeverij onder leiding van bierspecialist en Proost!-journalist Sander van Werkhoven
Dinsdag 31 januari 2012
Ochtend:
Baristaworkshop door barista en koffiegek Jeroen Veldkamp (Douwe Egberts)
Middag
Workshop cocktails maken, verzorgd door Mikael Eman (oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail)
Woensdag 1 februari 2012
Ochtend
Baristaworkshop door barista en koffiegek Jeroen Veldkamp (Douwe Egberts)
Middag
Workshop cocktails maken, verzorgd door Mikael Eman (oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail)
Donderdag 2 februari 2012
Netwerkbijeenkomst (voor relaties)

Koninklijke Horeca Nederland
Met ‘Grenzeloos Gastvrij’ als centraal thema verzorgt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dagelijks sessies in het BBB Theater. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Social Media, waaronder Hyves, Twitter en Foursquare o.a. door KLM, Hyves.
- Alcohol en Jeugd
- Ondernemersdossier
- Domeindiscussie

De meerwaarde van Biologisch en Streekproducten op de menukaart
Inspirator, doener en denker Eric van Veluwen brengt, aan de hand van actuele gebeurtenissen en voorbeelden, onderstaande onderwerpen op humoristische wijze ter sprake:
• Bezieling en de kansen die er zijn met het gebruik van biologische producten en streekproducten (transparantie, smaak, herkenbaar, gezondheid en eerlijk betaald)
• Het gebruik en de aandacht voor streekproducten en biologische ingrediënten in de keuken.
• De voor- en nadelen van streekproducten en de manier waarop men zichzelf moet blijven ontwikkelen en trainen om met positiviteit en creativiteit invulling te geven aan een duurzame bedrijfsvoering.
• De mythe dat biologisch en streekgebonden inkopen duurder is, wordt ontkracht.
• Tegen welke problemen lopen de chefs van nu tegen bij hun zoektocht naar streekproducten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards
Most Wanted Award 2020 voor Hotel Banks Mansion

Hotel Banks Mansion in Amsterdam, onderdeel van Carlton Hotel Collection, heeft onlangs een Loved by Guests: Most Wanted Award 2020 met een score van 9.6 in ontvangst mogen nemen. De awards worden jaarlijks op basis van geverifieerde gastenboordelingen uitgereikt door Hotels.com. Het hotel, geleg...

Toerisme
Bijna de helft van de Nederlanders gaat voor all-inclusive deze voorjaarsvakantie

Het aantal Nederlanders dat dit voorjaar voor een all inclusive-vakantie kiest, is gestegen: 48% van de vakantiegangers verkiest dit verzorgingstype boven logies en ontbijt (24%). In 2019 was dat nog 43% van de Nederlanders, blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. Ook hotels zijn n&o...

Hotel Verbouwen
Apollo hotel Amsterdam in een nieuw jasje

Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel brengt de Olympische Spelen van 1928 terug naar Amsterdam door 174 kamers in een geheel nieuw jasje te steken. Alle 223 kamers en suites zijn nu volledig gerenoveerd. Gelijktijdig met de onthulling van het vernieuwde interieurdesign, kondigt Apollo H...

Economie Longread
Interne controle in de horeca

In het kader van het thema 'beveiliging' wordt stilgestaan bij de mogelijkheden welke de horeca-ondernemer zoal ten dienste staan om de kasstromen binnen het eigen bedrijf te beheersen. Een veel gehoorde kreet bij horeca-ondernemers is dat hun bedrijf zich qua omvang niet leent om een aantal...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Amsterdam
Hoofdkantoor The Student Hotel naar Amsterdam

Vanwege de exponentiële groei van The Student Hotel, heeft het internationale hoofdkantoor zich in januari 2020 in Amsterdam Noord gevestigd. Het culturele, eclectische en industriële bedrijventerrein in Noord sluit naadloos aan bij de kernwaarden van TSH. Het nieuwe hoofdkantoor is gev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: